Det er mandag morgen og barnetrinnene fra Steinerskolen er i svømmebassenget på Alfheim. Helt inntil den ene kanten, delvis nedsenket i vannet, med styrbord arm på bassengkanten, finner vi Helge Ingstad (9).

Han har nettopp kollidert med en medelev, og er oppgitt.

– Hver eneste gang vi har svømming så skjer dette! Jeg er så lei, sier Helge.

Tisser seg ut i bassenget

Svømmelærer Stine Nilsen bekrefter at Helge blir plaget.

– De andre elevene kolliderer i ham eller dytter ham under vann, forteller hun.

– Så kommer det flere til som da skal hjelpe til med å heve ham opp på bassengkanten. Men siden han er litt overvektig, så lykkes de ikke, og det er også leit for ham. Da blir han noen ganger så lei seg at det lekker en gul og forurensende væske fra tisseluren og ut i bassenget, sier Nilsen.

– Men kan han ikke bare svømme unna når medelevene kommer mot ham?

– Han er veldig svaksynt og vil ikke bruke briller i bassenget. Derfor svømmer han rundt nesten blind, og er et lett bytte for de elevene som vil gå til angrep. Han synes det er veldig leit, så vi håper alle at de får hevet fregatten én gang for alle så vi kan bli ferdige med denne saken.

Plages også i klasserommet

Helge har også dårlig rygg, og fikk nylig en pult i klasserommet som kan heves og senkes. Pulten gjør at han kan reise seg og stå innimellom, for å trene muskulaturen i ryggen. Læreren sier at friminuttene er blitt vanskelige for Helge.

– Hvis han går ut i friminuttet så er pulten nesten alltid senket når han kommer inn igjen. Det synes han er leit.

– Kan han ikke bare få en vanlig pult, slik som alle andre niåringer?

– Nei, det er viktig for ryggen hans, så han må nok bare heve seg over det.