Både foreldre, besteforeldre, deltakere og flere hadde møtt opp for å sette punktum på årets lesekampanje Les for svingende 2014! på biblioteket.  Lesekampanjen Lesekampanjen er for barn med hensikt om å inspirere barn til å lese på fritiden og ikke minst å opprettholde leseferdighetene i sommermånedene. Og i sommer har biblioteket hatt rekordmange deltagere.

- Vi har hatt kampanjen noen år nå, og i sommer har vi hatt rekordmange som har vært med, sier Synnøve Baustad, leder for barne- og ungdomsavdelingen på biblioteket i Tromsø.

Motiverende

Kampanjen fungerer på den måten at barna henter lesekort på biblioteket, får hjelp til å låne bøker og kommer tilbake med lesekortene etter at de har lest ferdig.

- Har de lest over fem bøker får de et armbånd, og leser de flere får de selvfølgelig også flere armbånd. Jeg tror dette virker veldig motiverende for barna og at mange av de som deltar lar seg inspirere til å lese mer av dette, sier Baustad.

Viktig tiltak

Lesekampanjen er ikke bare et hyggelig tiltak for barn, det er også veldig viktig.

- Vi har fått tilbakemelding fra lærere som sier at mange barn mister store deler av leseferdighetene sine dersom de ikke leser noe i sommermånedene, sier Baustad.

Hun mener at lesekampanjen kan være med på å motvirke dette.

- I tillegg er det jo viktig for samfunnet og næringslivet å ha barn og unge som kan lese, og dermed er det flott at så mange deltar, sier Baustad.

Synnøve Baustad mener lesekampanjen er av betydning for å opprettholde leseferdighetene til barn. Foto: Håkon Steinmo