SENTRUM: – For vår type festival er dette veldig mye. Festivalene med best besøk tidligere, har hatt publikumstall på rundt 8.000, så det er klart at dette er noe som gleder oss, sier Nordlysfestivalens direktør Øyvind Bakkeby Moe.

– Og det som er like gledelig er at svært mange av arrangementene har gått for fulle eller tilnærma fulle hus, legger han til.

Les også: Viser fram smykkekunst.

God stemning

Nordlysfestivalen har jobba godt i mange år med bevisst å sette kvalitetsstempel på sine arrangement. Det kan virke som om dette bidrar til å trekke publikum til arrangementene.

– Jeg tror nok at det er flere som kommer på konserter på festivalen enn hva som ville gått ellers i året. Noe skyldes nok at folk har tru på det vi presenterer, men også at festivalrammene skaper ei stemning som en kanskje ikke får ellers, kommenterer Bakkeby Moe.

– Og om vi ser på publikumsresponsen og den gode stemninga som har vært på det aller meste av våre konserter i år, så tyder det på at publikum er fornøyd. Det å gå på en konsert, er i utgangspunktet å ta en sjanse. Man har aldri full garanti for at forventningene blir oppfylt, sier festivaldirektøren.

Les også: - Det har fått et fantastisk forhold til byen.

Godt publikum

– Nordlysfestivalen skal også ta noen sjanser når programmet settes sammen. Vi skal ikke presentere bare det som vi på forhånd vet vil trekke publikum og få en kunstnerisk suksess. Og når vi treffer også der vi har tatt litt sjanser, er det ekstra hyggelig, sier Øyvind Bakkeby Moe.

Tilbakemeldingene festivalledelsen får fra tilreisende artister, er at Tromsø har et godt publikum som vet å kunne nyte opplevelsene de får og som gir uttrykk for dette i sin respons.

Han er også glad for at årets festival har klart å skape nye arenaer og nye møteplasser.

– På The Edge har vi med suksess klart å teste ut lokalene på en annen måte enn hotellet selv har gjort, og det har fungert bra. De sene kveldsarrangementene på Skarven i helgene har trukket mye folk, og samarbeidsarrangementene med mat og musikk på Emmas Under har vært ettertrakta. Alt dette kan oppsummeres med pluss i margen, sier festivaldirektøren og konkluderer med at dette gir energi og lyst til å gå i gang med å skape en enda bedre festival neste år.

Les også: Oh! fortsetter å imponere.

foto
SUKSESS: Billettene til Bolsjojs forestillinger ble revet bort i løpet av timer, og sangerne skuffa ikke. Foto: Marius Fiskum/Nordlysfestivalen Foto: Marius Fiskum
foto
UTSOLGT: Konserten med Jørn Hoel på The Edge var blant de utsolgte på festivalen. Foto: Helge Matland