Rundt 20.30 troppet den populære super-duoen Sirkus Eliassen på scenen til en hutrende folkemengde som ventet spent på show. Eliassen-brødrene tok fra begynnelsen av opptredenen til mæle og fridde til Tromsø-folket ved å erklære seg for «hjemme» etter å ha fortalt om deres første utenbysopptreden som skjedde nettopp i Ishavsbyen. Deretter kjørte de på med en folkekjær klassiker og vakte folkemengden til live med sangen «Hjem til dæ». Med herlig Bodø-dialekt fikk guttene publikum til å veive armene i været og synge med. Da det i tillegg kom fargerike ballonger flygende fra scenen fikk samtlige i alle aldre opp hendene i håp om å få være med på leken.

Stemmeproblemer

Bodø-guttene sørget for å underholde publikum med sprell og moro på scenen så å si gjennom hele opptredenen. Sommeren ble forlenget da regnet stoppet og de slo til med sommerlåten «Før du går» og holdt det gående da «I love you, te quiero» sto for tur. På dette tidspunktet opplyste Erik Eliassen at broren, Magnus, hadde problemer med stemmen, noe som merkbart kom fram da sistnevnte sang ble presentert. Likevel bidro den stemmeløse Magnus med dans og bevegelse på scenen, og guttene reddet seg ved å gjøre litt ut av det hele.

Selv om stemmemangelen trakk ned det helhetlige inntrykket og de siste sangene ble litt vokalfattige, kom stemmen tilbake under «Opp ned bak frem» og broren Erik Eliassen hoppet av scenen for å hilse på en stemningsfull første rad.

Hett med flammer

Det ble for alvor hett da flammene sprutet fra scenekanten og sørget for at de som ikke var varm fra før av hopping og trange kår definitivt fikk opp temperaturen nå. Duoen avsluttet sterkt med «Æ vil bare dans» til et opprømt publikum som danset med så godt de kunne. Alt i alt ga Sirkus Eliassen en god konsert med mye fart og fest, en opptreden som passet godt til en festivalglad mengde.

ENGASJERTE PUBLIKUM: Eliassen-brødrene engasjerte publikum til både felles sang og dans. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad
LEVERTE: Sirkus Eliassen leverte så det holdt under den første Døgnvill-kvelden på Sn@kk-scenen. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad