Det er ikke lenge Kid Exodus har holdt på. Han slapp låten «Brother» i fjor, som ble hyppig spilt på P3 og også ble utnevnt til ukas urørt.

Siden kom den meget lyttevennlige EP-en Northern Lights som ble sluppet i februar og resten er historie.

Feil med lyden

Kid Exodus er i utgangspunktet frontfigur Peter Estdahl, for anledningen i kledd sort dress og hvite sokker og med et skjegg Thomas Dybdahl kan misunne.

Estdahl har fått med seg noen av byens mest kompetente musikere. På keyboard finner vi Benjamin Mørk, på gitar Kristian S. Olstad, på bass Christo Stangness og Norvald Nikolaisen på trommer.

Sammen blir dette dynamitt, bare synd at lyden ikke helt høres ut slik den skal. Noe jeg mistenker at ikke er bandets feil, ettersom dette har vært et gjennomgående problem på Snakkscenen denne festivalen.

Best med band

Konserten åpnes med «Are we apart», mer kjent som låten med tilhørende video hvor Tromsøbrua sprenges i filler. En låt hvor Mørks eminente tangenttraktering virkelig kommer til sin rett. Videre får vi også servert nyere låter, deriblant blodferske «Penguin» som ikke engang bandet hadde hørt.

Det gjorde at vi fikk et gjensyn med en litt tidligere utgave av Peter Estdahl, da han ikke gikk under navnet Kid Exodus. Men kanskje er det en ide å ikke gå tilbake til gamle trakter, hvor det kun er han og gitaren? Jeg synes nemlig at det høres mye bedre ut når han bruker de mer elektroniske elementene.

Høres ut som Bon Iver

Ofte bruker Estdahl autotune og i motsetning til hos de fleste andre funker det hos han. Det gjør at han høres ut som en blanding mellom Imogen Heap og Bon Iver. Noe som aldeles ikke er å forakte.

Når han så velger å ta frem hans etter min mening aller beste låt, Hamlet, mot slutten står konserten igjen som intet mindre enn svært vellykket. Men det var nok dessverre ikke så mange Døgnvill-publikummere som fikk med seg denne konserten for foran scenen var det nokså klamt.

Om det var et tilsvar til nettopp dette er meg uvisst, men det er nokså morsomt når Estdahl klarer å kalle Døgnvill for «Tromsøs største bygdefest».