Det virket som om hele Tromsøs kulturnæring var til stede på Driv torsdag kveld. Da demonstrerte nemlig NN+ til fulle at dette er et prosjekt og arrangement med livets rett.

Lærerstudent Cecilie Andersen hadde fått med seg venninnene Marie Fløtnes og Shalin Øygård. Primært for å få med seg Cazadores i levende live.

– De er bra på plate, men enda bedre live. Jeg er her først og fremst for musikken, så får musikkvideoene bli en bonus, sier Andersen til iTromsø.

Høyt nivå

Til tross for at NN+ offisielt er en del av TIFF-programmet, planlegger hun ikke å få med seg noen filmer.

– Jeg er glad i film, men enda mer glad i musikk. Dessuten er jeg for sløv til å gå på TIFF, fortsetter Andersen med et lurt smil.

I etasjen under står Michael Ludvigsen, musikkvideoprodusent i Neovision, og rocker med til tonene av Cazadores.

– Det har vært et høyt nivå på de videoene som har blitt vist her i kveld, sier Ludvigsen og roser arrangørene for måten kvelden er lagt opp på.

– Det blir ikke stort bedre enn å få se musikkvideoer på en filmskjerm, og så få med seg en konsert i tillegg!, fortsetter han.

Modig video

I tillegg til Cazadores som var første band ut spilte også F.A.C.E., Jadudah, Nagel og Æ. Før minikonsertene ble musikkvideoene de hadde fått produsert gjennom NN+-prosjektet vist. Ludvigsen lot seg særlig imponere over Carl-Christian Lein Størmers video med seniordansere som svinger seg til Cazadores.

– Den overrasket meg. Det er en veldig modig video, sier Ludvigsen.

HOLD DEG OPPDATERT: Følg iTromsø Kultur på Facebook

Grisefett

Foran scenen finner vi Herman Rundberg, trommeslager i Violet Road. De var et av bandene som ble valgt ut til å delta i NN+ 2014.

– For oss var det en fantastisk og viktig prosess. Vi fikk blant annet muligheten til å bli kjent med folk både fra musikk- og filmbransjen og vi lærte mye. Dessuten gikk vi jo ut av det hele med et flott produkt, sier Rundberg.

Også han lot seg imponere over arrangementet på Driv.

– Driv er en ideell plass for slikt som dette. Alle ser godt også låter det jo grisefett, sier han og smiler.

NN+ er et prosjekt som skal styrke konkurransekraften i musikk- og filmbransjen i Nord-Norge og er et samarbeid mellom Rytmisk kompetansenettverk i nord, Nordnorsk Filmsenter, Innovasjon Norge, Introfondet, Tromsø Internasjonale Filmfestival og Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

CAZADORES-FAN: Cecilie Andersen (i midten) kom for musikken og fikk med seg venninnene Marie Fløtnes (til venstre) og Shalin Øygård. Cazadores i bakgrunnen. ALLE FOTO: ÅSGEIR JOHANSEN
OVERBEVISER: Cazadores viste de andre bandene hvor skapet skulle stå.
VIKTIG PROSJEKT: Herman Rundberg i Violet Road lærte mye av sin erfaring med NN+.