Onsdag 29. april er det duket for urpremière på Hålogaland Teater. «Den sommeren pappa ble homo» utspiller seg på det fiktive stedet «Nordfjordbotn», og her skal far og sønn tilbringe sommeren.

Inne i salen på Scene Vest har scenografien kommet på plass.

– Dette feltet på gulvet viser den dårlige dekningen det er i Nordfjordbotn, forteller informasjonsrådgiver Stein Sebastian Fredriksen, og viser til sirkler på gulvet.

Badende skuespillere

Det mest spesielle med scenografien er nok uansett bassenget som er plassert bakerst.

– Publikum vil ikke se selve bassenget, men de vil se at skuespillerne bader, sier Fredriksen.

Bassenget på 2x10 meter inneholder ikke mindre enn 20.000 liter vann, og veier hele 20 tonn. Det er imidlertid ikke det største bassenget som har vært på HTs scene. Under oppsetningen av «Mysterier» i 2006, var det hele 35.000 liter vann på scenen.

– Heldigvis har vi en dyktig scenemester på huset, sier Fredriksen.

«Bademester»

Det er Stein Eliassen som er scenemester og den som tar seg av bassenget. Han har også en liste med badevettregler for de som skal oppholde seg i vannet.

– Det er av både praktiske og hygieniske grunner. Vi vil ikke ha fullt av bakterier der folk skal bade, sier Eliassen.

På listen over badevettregler finner vi også punkter som går på hva som kan oppholde seg i bassenget.

– Skuespillerne må ha myke sko, og det må ikke være skarpe gjenstander i badet.

Grunnen er enkel.

– Vi vil ikke at det skal bli lekk og få 20.000 liter vann utover her, sier Eliassen.

Badefest

Stykket er basert på Endre Lund Eriksens bok med samme navn, og blir regissert av Petter Næss. Bassenget representerer et vann hvor det vil bli spilt to scener.

– Den ene er en scene hvor to av karakterene bader. Den andre er en fest hvor alle til slutt ender uti vannet, forteller Fredriksen.

foto
SCENEBASSENG: Informasjonsrådgiver Stein Sebastian Fredriksen viste oss rundt i scenogravien på Scene Vest. Foto: Ingrid Aronsen