«Monkeyrevyen 2022 – En plussak!» er noe som absolutt er verdt å få med seg, det kan slås fast med en eneste gang. Revyen er styrt av elevene på Kvaløysletta ungdomsskole og arrangeres årlig på skolen, og trekker til seg publikum fra hele byen.

Temaet for årets revy er «En plussak!» som lekent og lett utføres av ett sett med meget dyktige ungdommer. Hele opplegget oser av noe profesjonelt, med et band som til og med setter The Beatles i skyggen.

THE BEATLES: Vik unna The Beatles, her kommer det nye storbandet fra Kvaløysletta ungdomsskole. Foto: Johannes Brøndbo

Å anmelde en ungdomsskolerevy kan være vanskelig. Det er en fin linje mellom å være kritisk, og å være for positiv. I dette tilfellet viskes linja ut, for jeg kommer ikke på noe negativt, dette er en av de beste revyene jeg har sett.

Revyen starter med at bandet spiller inn publikum med rolige toner, med et snev av «hard-jazz» innimellom. Publikum setter seg, venter litt i spenning, før lysene slukkes og første sketsj begynner.

DANS: Ungdommene fra Kvaløya utfører alt en revy skal inneholde, og mer, til punkt og prikke. Foto: Johannes Brøndbo

– Avisa kan ingenting

Å sitte som journalist, mens skuespillerne roper «avisa kan ingenting» og «avisene er dumme», var ganske komisk. I tråd med temaet «En plussak!», tas første sketsj godt imot av publikum.

Elevene mener avisene ikke har nok troverdighet og pusher egne agendaer, det skal det bli slutt på. Derfor velger de å starte en egen avis, hvor de kommer med flere morsomme forslag til navn. For eksempel: «Sørlys», «PåTromsø», «VEGE» og masse mer.

VEGE: Har skuespillerne et poeng, bør VG skifte navn? Foto: Johannes Brøndbo

Jeg skal ikke røpe akkurat hva som skjer utover revyen, men kan med sikkerhet si at i hvert fall publikum elsket det. Jubelen, klappingen og den gjennomgående latteren sitter nok enda i de gamle skoleveggene.

– Bli med Norges rike, for Sveits kan vi like!

Å appellere til publikum med dagsaktuelle saker er noe ungdommene «nailer». For deg som liker «små-sosialistisk» humor er dette revyen for deg, med sketsjer om «rikingmigrasjon» og Moxnes-sang viser de at dette er noe de kan.

Sketsjen om skatteparadiset til Røkke, og sangen utført av en «yngre Moxnes fra Tromsø» viser at ungdommene er gode på å holde den røde tråden, noe som kan være utfordrende.

Scenografien er også noe som fortjener skryt. Gode kostymer, varierte sceneoppsett og et stilig lysshow legger et godt grunnlag for en spennende og morsom revy.

Det fantastiske bandet

Om det er noen som skal trekkes fram for å ha gjort en formidabel jobb, så er det bandet. Ikke en eneste sur tone eller feilslag kom fra verken trommer, keyboard, gitar, bass, trompet eller saksofon.

De tok publikum med på en sky av behagelige, men også aggressive, toner og førte dem helskinnet gjennom hele revyen. De skapte mye av stemningen som ga publikum all grunn til å rette blikket mot scenen.

FANTASTISK SAMARBEID: Bandet og skuespillerne fungerer fantastisk godt sammen på scenen. All oppmerksomhet rettes mot dem. Foto: Johannes Brøndbo

Sangen «Tenke sjæl» skapte spesielt godt trøkk, i tillegg til «San Andreas Theme Song» fra GTA San Andreas, som nok spesielt traff de yngre i salen.

Veldig god jobba!

Fette, faen, jævla satan

Noe, som jeg spesielt bet meg merke i, var den ufiltrerte gode Tromsø-humoren. Som søring fra bibelbeltet har revyene i Stavanger ikke den samme piffen, nettopp på grunn av det tamme språket. Å si at banneord gjør et stykke bedre kan virke overflatisk, men å høre åttendeklassinger rope gloser jeg aldri har hørt før for full hals, er noe jeg setter jævlig stor pris på.

Så hvordan skal revyen da oppsummeres? Det sier seg vel egentlig selv. Det er sikkert noen som kan komme med noen kritiske bemerkninger til Monkeyrevyen 2022, men de gikk i hvert fall meg rett over hodet. At ungdomsskoleelever greier å stelle i stand en så morsom, dagsaktuell og profesjonell revy, er rett og slett sykt imponerende.

Skuespillerne var morsomme, flike til å synge og opptrådte bra på scenen. Sammen hele teamet fra Kvaløysletta ungdomsskole er dette en revy de kan leve lenge på.

Hvis jeg skal klage på noe er det i så fall at den ikke varte lengre. Dette er virkelig en revy som utfordrer de andre ungdomsskolene i byen, lykke til!

TRADISJONEN TRO: Tradisjonen tro klapper skuespillerne og resten av revyteamet publikum ut av lokalet. Foto: Johannes Brøndbo