Det er i utgangspunktet ingenting spesielt med «She's Out of My League». Filmen følger en av de aller mest brukte oppskriftene i Hollywoods historie: Gutt møter jente, de forelsker seg mot alle odds, så blir det knute på tråden, gutt jobber hardt for å vinne jenta tilbake, alt går bra til slutt.

Når jeg likevel synes filmen hever seg et hakk over gjennomsnittet av disse filmene, skyldes det innsatsen til stjerneskuddet Jay Baruchel («Tropic Thunder», «Million Dollar Baby») i hovedrollen som den godhjertede, men keitete og gjennomsnittelige Kirk.

Dateskalaen

Han, som ifølge hans bestevenn Stainer (T.J. Miller) er en høyst middelmådig femmer på dateskalaen, kommer i kontakt med den nydelige og uoppnåelige Molly (Alice Eve) - en soleklar tier på den samme skalaen. Mot alle odds oppstår det søt musikk mellom de to motsetningene, men etter en heller uheldig episode når Kirk skal introduseres for foreldrene til Molly, stopper eventyret opp. Men verken Kirk eller vennene hans har tenkt å gi slipp på drømmedamen så lett.

Godt skuespill

«She's Out of My League» låner frekt og freidig både fra filmer som «American Pie», «Superbad» og «Knocked Up», for ikke å nevne gamle filmer som «Drømmekvinnen 10» - og selv om alt så definitivt ikke er like morsomt eller oppfinnsomt, har likevel blandingen mellom collegehumor, bromancekomedie og romantikk flere øyeblikk som får deg til å trekke på smilebåndet.

Noe som i aller høyeste grad skyldes evnen til Baruchel og medspillerne hans til å heve det som er et ganske så middelmådig manuskript flere hakk opp og faktisk får deg til å heie på Kirk i hans anstrengelser for å fange drømmekvinnen.

Kirk (Jay Baruchel, left), an average Joe, cannot believe his luck when the beautiful Molly (Alice Eve, right) falls for him in the DreamWorks Pictures comedy ?She?s out of My League,? a Paramount Pictures release. Foto: Photo Credit: Darren Michaels