TELEGRAFBUKTA: Sparebanken Nord-Norges gavestiftelse går inn med 75.000 kroner til gratisarrangementet Bukta for alle, som arrangeres hver lørdag under Buktafestivalen. Det gjør det mulig for festivalen å opprettholde og forsterke kvaliteten på arrangementet.

– Bukta startet som en gratis utendørsfestival i 2002. Bukta for alle er videreføringen av det.

Ikke kun for familier

Auto Pilots, The Late Band, The Northern Lies, Black Debbath, Mama Said No og Martine B & The Classy Llamas stiller altså fra klokken 12 på lørdag formiddag. Selv meteorologene spår strålende vær i år, har aldri den faktoren vært avgjørende for oppmøtet i Telegrafbukta, som virker å være en suksess for hele familien.

– Vi prøver ikke å gjøre det til et renspikka familiearrangement, men en del av Bukta-profilen, som alle kan få med seg. Det er i alle fall 3-4.000 personer her hvert år, uansett vær, sier Pettersen.

Kommunikasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge, Stein Vidar Loftås, sier det var liten tvil om at de skulle gi noe til akkurat dette arrangementet.

– Det gjør vi med stor glede. I og med at banken eies 53 prosent av samfunnet, gir vi hvert år penger av overskuddet tilbake til Nord-Norge til arrangement som er med å bygge Nord-Norge og sørge for bolyst. Bukta for alle er et lavtærsekltilbud, det rer ingen inngangspenger og gratis for alle. I tillegg er det et utrolig flott arrangement og Buktafestivalen er en fantastisk festival som vi virkelig ønsker å hegne om, sier Loftås.

– Stor gave

Han forteller at dette er Buktas måte å gi noe tilbake til byen for at de får låne Telegrafbukta en uke i juli.

– Vi vil ikke at det bare skal være venstrehåndsarbeid. Det er store band på scenen hvert år. Vi synes dette er en stor gave og det er helt nødvendig for vår videre jobbing med akkurat dette arrangementet.