NORDLYSFESTIVALEN: Vi har kanskje en følelse av oftere å ha sett Jørn Hoel på TV i diverse sammenhenger eller hørt han snakke om mat og vin enn vi har hørt ham synge den senere tida. Om virkeligheta er i samsvar med følelsen, så har han i alle fall klart å ta vare på stemma mellom alle andre gjøremål. Og i tillegg framstår han fra scenen på The Edge som en erfaren og lun entertainer med et solid grep om publikum.

Det synes også som han stortrives sammen med sine musikere fra landsdelsmusikergruppene i Finnmark, og det har han all grunn til. Strykekvartetten med Ingrid Marie Willassen på fiolin, Oganes Girunyan på bratsj, Nikolay Girunyan, cello, og Marianne Halmrast på kontrabass, forsterka med Asbjørn Ruud på gitar og Aleksander Kostopolous på trommer er ikke bare dyktige, men også gode i samspillet med Jørn Hoel.

Mye å velge i

Jørn Hoel var en etablert artist på den nasjonale scenen for mer enn 30 år siden, og har en lang og innholdsrik produksjon bak seg. Han har dermed litt å velge i når han skal sette sammen et konsertprogram.

Han hadde valgt å konsentrere seg om to ting; sarte og lyriske sanger fra albumet «Sanga for hjertet» og rytmiske og fyrige latinolåter fra albumet «Sanga for beinan». Selv om konserten bød på noe nytt, så var her mye med temmelig høy allsangfaktor, og Jørn Hoel hadde små problemer med å dra med seg et lettbedt publikum på låter som «Har en drøm» og «Ei hand å holde i» eller i «Lost in the Tango».

Gammelt på nytt

Selv om mye av musikken vi får servert denne kvelden er velkjent, så har den fått ei ny innpakning med ei anna innpakning enn det vi i alle fall har fått høre på konsert fra Jørn Hoels side. Det virker også som om det å jobbe med andre typer musikere og nye arrangement på musikken har vært inspirerende for sangeren og gitaristen som virkelig sprudler på scenen.

Mye av det han gjør sammen med disse musikerne swinger det også virkelig bra av. Gitaristen Asbjørn Ruud har en basis i jazzmusikken, og legger til noe derfra. Strykerne kommer med sine klassiske innputt. Og unge Alexander Kostopolous på trommer er med sin sjangermessige bredde en musiker de aller fleste kunne tenkt seg å ha i et komp. Dette gjør at den velkjente musikken også får en dimensjon av overraskelse. Kanskje Jørn Hoel bør ta med seg nettopp dette «bandet» neste gang han går i studio for å spille inn også ny musikk?

foto
KONTAKT: Jørn Hoel presenterte sin musikk med glimt i øyet på The Edge. Foto: Helge Matland Foto: Helge Matland
foto
«BANDET»: Jørn Hoel leverte sammen med landsdelsmusikerne fra Finnmark en flott konsert på The Edge lørdag kveld. Foto: Helge Matland