Nordlysfestivalen satser mye på å slippe de unge til på konsertscenen. Både elever fra musikklinja på Kongsbakken og studenter fra Musikkonservatoriet har publikum kunnet oppleve i mange arrangement. Denne torsdagskvelden var det de aller yngste sin tur, - med et par unntak.

I Sparebankens festsal fikk publikum oppleve en slagverkstrio, fløyte og klaver ganger to, en sanger, en saxofonist, Kulturskolens gitarorkester, og en pianist. Et samla inntrykk er at det jobbes godt og det gror fram talenter sør i Krognesveien.

Strømbrudd

Konserten åpnet som et apropos til ettermiddagens totale strømbrudd i Tromsø. Nordlysfestivalen var forberedt på å gjennomføre hele konserten i skinne fra stearinlys, men strømmen var tilbake like før konsertstart. Men Kulturskolens slagverkstrio med Joakim Davidsen, Mie Berg og Torkild Vollstad-Giæver gjennomførte sitt åpningsnummer i nesten stummende mørke – med bare selvlysende trommestikker som lyskilde. Og her var det i alle fall energi.

Imponerende sanger

Det er nevnt at det var noen unntak fra at det var de aller yngste talentene som slapp til i denne konserten. Sangeren Amund Aandahl er det ene. 18-åringen som begynte å synge for bare rundt tre år siden imponerte, ikke minst i sin tolkning av Mozarts ”Der Vogelfänger bin ich ja”. I tillegg serverte han ”Stars” fra Schönberg/Boublils ”Les Miserables”.

Amund Aandahl, som ved siden av å studere sang på kulturskolen også er elev på Kongsbakken med bass som hovedinstrument, har ei moden og god stemme til å være så ung, og barytonen har også fin kontroll på den. I tillegg er han også flott på scenen med strålende formidling. Fortsetter han som han stevner, får vi høre langt mer til Amund i framtida.

Superfinalist

Konsertens siste halvdel var via fløytisten Tanja Helen Kvitnes. Den unge musikeren fra Rana er nå masterstudent ved Norges musikkhøgskole. Med bakgrunn i korpsbevegelsen har også deltatt i mange konkurranser. Hun vant sin klasse i Norgesmesterskapet både i 2012 og 2011. Før jul vant hun førstepris med 25 poeng og kvalifiserte seg til superfinalen i Ungdommens Musikkmesterskap.

Med Ole Bolås ved klaveret fikk hun gitt en brei musikalsk presentasjon av seg selv i tildels krevende musikkstykker i et spenn fra Schubert, spanskinspirert fra Marais til ”Concertino” av Chaminade.

foto
STABEL: Jakob Stabel ved klaveret. Foto: Helge Matland
foto
KVITNES: Tanja Helen Kvitnes fikk denne konserten som en premie ved å kvalifisere seg til superfinalen i Ungdommens Musikkmesterskap. Foto: Helge Matland Foto: Helge Matland