Årets kulturskoleuke er i gang, med et tettpakket program over den kommende uken. En plan som inneholder alt fra dans til tegning og klassisk musikk.

I år var musikalen Aladdin først på menyen. Med sang, dans og sirkus fikk ungdommene virkelig vist hva de var gode for, og en fullsatt sal fikk oppleve en annen versjon av historien om Aladdin.

STOLT KULTURSKOLELÆRER: Koordinator og sangpedagog Wenche Maria Jentoft er begeistret for at musikalen de har jobbet med så lenge er en suksess. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen

Koordinator og sangpedagog Wenche Maria Jentoft kan bekrefte at publikum har satt pris på scenekunsten.

– De tre forestillingene vi har satt opp er alle utsolgt, så det er jo helt fantastisk. Det er første gang vi er her på Kulta, så vi er glade for at det har vært en så god respons. Det var litt usikkerhet i forbindelse med flytting av showet fra Kulturhuset og hit, men det traff virkelig, forteller hun.

TOK OPPVARMINGEN: Michal (fra venstre) og Sigve tok like gjerne oppvarmingen når de først ble bedt om å posere for et bilde. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen

Første store roller

Det er faktisk Sigve og Michals første store roller når de nå har steget inn i rollene som selveste Aladdin og Jafar. Det har gitt mersmak hos dem begge.

– Jeg går jo musikk, dans og drama på Kongsbakken, men dette er min første hovedrolle. Tidligere har jeg bare hatt bakgrunnsroller, men så gikk det bra på auditionen og nå har jeg plutselig hovedrollen. Det har vært et veldig stort sprang, men det har også vært veldig gøy, forteller Sigve.

INSTRUKSER: Jafar (Michal) gir klar beskjed om å IKKE røre noen av skattene i hulen. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen

Michal jobber egentlig som barneskolelærer, men nå har han tatt på seg kappen og rollen som Jafar. Han synes det har vært en artig og lærerik opplevelse.

– Det er jo så klart veldig gøy, og man kjenner det litt i beinmargen når man står der på scenen. Men jeg hadde en gammel lærer som alltid anbefalte oss å drikke masse vann før vi skulle på, så det hjelper kanskje litt, forteller han.

Sigve forteller at også han har sitt eget ritual før han går på scenen, som innebærer å høre på opera. Spesielt en sang går ofte igjen.

– Den jeg hører mest på er Vedrò con mio diletto av Vivaldi, forteller han.

LOVBRYTER: Aladdin har akkurat blitt arrestert for å ha tittet på prinsesse Jasmin, og nå skal hodet straks av. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen

Komponist og skuespiller

Michal er egentlig utdannet musiker, og har også komponert en av sangene til musikalen.

– Det ga meg sjansen til å briljere litt som musiker også, forteller han lattermildt.

– Jeg er fornøyd med sangen min, spesielt fordi jeg ville at den skulle ha et skikkelig klimaks på slutten. Basert på reaksjonene jeg så i publikum tror jeg at den traff skikkelig, legger han til.

UMULIG Å FÅ MED SEG ALT: Torbjørn Ingvaldsen, enhetsleder for kulturskolen, er trist for at det ikke finnes nok timer i døgnet til å få med seg alt på timeplanen. Foto: Ronald Johansen

Masse på menyen

Enhetsleder for kulturskolen, Torbjørn Ingvaldsen, er meget fornøyd med årets program. Han kommer til å bruke uken på å besøke de forskjellige arrangementene, og håper han kan få med seg så mye som mulig.

– Jeg er veldig, veldig imponert over forestillingene så langt, og samtidig er jeg veldig stolt over alt det våre elever og lærere har fått til sammen.

Han forklarer hvorfor de kan by på så mye under kulturskoleuken.

– Når vi har såpass mange elever hos oss, så betyr det jo at vi kan sette opp veldig mye. Gjennom samarbeid mellom de forskjellige klassene kan vi jo produsere alt selv. Vi har jo alle som skal stå på scenen, samt de som skal instruere dem.

Han håper at så mange som mulig tar turen innom for å se på hva kulturskolen har å tilby.

– Mitt tips er å sette seg ned å plukke ut noe som er litt på siden av det du vanligvis velger, at du lar deg overraske litt. Vi er en skole med et stort og bredt tilbud, så alle kommer til å finne noe de setter pris på.