Torsdags morgen kommer kommunikasjonssjef for TIFF, John-Kristian Dalseth, med en oppdatering til iTromsø om hvordan festivalen har gått så langt.

– Per nå er det solgt 24.800 billetter. Dette tallet vil øke ettersom alle akkrediterte ved festivalen ikke har hentet ut billetter til helgen ennå, sier han.

I løpet av festivalen er det hele 80 filmer som vises, i tillegg til 44 filmer i Film fra Nord-programmet. Det er rundt 300 forestillinger i løpet av festivaluka, inkludert på utekinoen.

Han forteller også at det er helga i festivalen som alltid går best, og selv om mange allerede har bestilt billetter til disse dagene, forventer de flere solgte.

– Men det er fortsatt masse billetter igjen, forsikrer han.

Stor interesse, men færre tilreisende

– Det har vært veldig lite av de sosiale arrangementene, som festene, i år, men sånn er det bare, sier han, men legger til at tilbakemeldingene på festivalen så langt har vært veldig positive.

Det var ikke før torsdag i forrige uke at klarsignalet for 200 gjester i en kinosal kom. Dermed var det mulig å øke antall gjester per visning fra 50 personer.

– Folk virker veldig glade, ikke bare for at det ble TIFF i år, men også for at den er fysisk. Det er mange som syns det er stas at den ikke ble kun digital og med utekino, sier han.

Videre forteller han at det har vært stor interesse for festivalen blant de lokale.

– Det har vært færre tilreisende i år, men det var forventet. Vi har blant annet hatt to franske regissører fra filmen «Zero Fucks Given» som fortalte at kinoer i Frankrike har vært stengt i ett år. Da var det ekstra stas for dem å dra på kino og kjenne på filmfølelsen her i Tromsø, sier Dalseth.