I fjor hadde HT en nedgang i besøket sammenlignet med 2013, men i år ser det ut til at trenden har snudd.

I en pressemelding skriver informasjonsrådgiver ved HT, Stein Sebastian Fredriksen, at det har vært så stor interesse at en av produksjonene faktisk hadde 102 prosent belegg. Dette gjelder «Når du kommer dit» med Kari Bremnes og band.

– Det er ingen tvil om hvilken posisjon Kari Bremnes har hos det nordnorske publikummet, og når hun går sammen med oss og Nordland Teater, blir det suksess, sier markeds- og informasjonssjef Kiku Schjølberg på Hålogaland Teater.

– Gledelig

Forestillingen «Når du kommer dit» ble så godt om utsolgt halvannet døgn etter at forestillingen ble lansert.

I pressemeldingen trekker de også fram klassikeren «Hvem er redd for Virginia Woolf?» av Edward Albee. Totalt var det 1.550 mennesker som så forestillingen på Scene Øst.

– Det er gledelig at publikum likte denne forestillingen. Jeg tror det rå budskapet, at det er skikkelig «rock’n’roll» og at den treffer deg midt mellomgulvet appellerer, sier Schjølberg.

Storsatsing

Videre har «Trollmannen fra Oz» og «Snakk for deg sjøl» trukket mange publikummere til HT så langt i år.

Høstens program ser også lys ut med hovedsatsingen «I blanke messingen».

- Dette ble en umiddelbar suksess så fort vi lanserte forestillingen. Folk gleder seg til å se og høre historien og ikke minst til å møte våre kjente og kjære skuespillere. Dette er den perfekte førjulsforestillingen, forsikrer Schjølberg.