Den svenske verdensstjernen Avicii skal avslutte åretsfestival og det med et smell. Tallene får snakke for seg selv, for lørdagensshow setter flere rekorder i Døgnvillboka.

- En av de største forskjellene fra fjorårets festival er atstrømbehovet er økt med 30 %, dette på grunn av Avicii. Han har jo en lysriggav en annen verden. I tillegg oppgraderer vi antall høyttalere fra 36 til 48forteller arenasjef Svein Kjetil Jevningen.

Utfordrende forberedelser

Et arrangement av denne skalaen krever en god delforberedelser, planleggingen begynner med en gang artistene er klare.

- Med en gang vi får artisten og kravlisten må vi begynne åplanlegge logistikken. I tillegg har vi vært nødt til å hente inn en del fleremennesker i år for å få alt til å være gå rundt, sier Jevningen.

Han leggerheller ikke skjul på at sene bookinger har gjort ting vanskeligere forriggeteamet.

- Når vi blir sittende og vente og fristene blir korteskaper det jo selvfølgelig utfordringer for oss. Nå har vi heldigvis fått rettefolk på rett plass, noe som gjør at alt er under kontroll for øyeblikket.

Syv trailere fra Umeå

I tillegg til alle de andre oppgraderingene i riggen er ogsået nytt underlag på vei. Dette er nødvendig fordi Valhall har fått nyttunderlag og kommunen ønsker å skåne dette.

Døgnvill har nå syv semitrailere iaksjon for å få hentet dette spesielle gummiunderlaget helt fra Umeå i Sverige.

- Det er nesten det eneste som kan gå galt nå, at det kanskje noe med transporten, men vi regner med det skulle gå helt fint,konkluderer Jevningen.