– Det er kick-off for Rabalderfestivalen. Vi må jo vise at vi synes, så tanken er at vi klarer å skape litt blest og promotering for arrangementet i sommer, sier Regine Solli.

Solli er en av arrangørene bak lørdagens festligheter i sentrum, som er satt i gang for å promotere Rabalderfestivalen som skal gå av stabelen på Charlottenlund 25.–26. juni.

På lørdag var alle invitert for å delta i kick-offen til barnefestivalen, og det var duket for både musikk, dans, tegning og maling, noe det virket som barna satt stor pris på.

MALER: Ludvig Berg Christoffersen (5) og Regine Solli maler sammen på lørdagens kick-off for Rabalderfestivalen. Foto: Jenny Lakseide.
DANS: Festivalsjef Vasil Gjuroski og DJ Charlotte Bendiks. Foto: Jenny Lakseide.

Gleder seg til fest

Festivalsjef Vasil Gjuroski kan fortelle at de lenge har forsøkt å arrangere kick-off for festivalen, men at pandemien har satt kjepper i hjulene gang på gang. Nå gleder de seg til å arrangere storfest på Charlottenlund i juni.

– Det kommer til å være masse forskjellige ting å gjøre på festivalen, vi har rundt 20 forskjellige aktiviteter å velge mellom. Blant annet klatring, maling, snekkerverksted. I tillegg blir det ulike konserter og show, sier Gjuroski.

Festivalen går også under det samiske navnet Riedja og er «nonprofit», som vil si at alt av overskudd går til neste år – eller andre prosjekter. Gjuroski forteller at de ble inspirert til å starte opp barnefestival, etter å ha sett lignende konsept andre steder i Norge.

– Det finnes ikke lignende tilbud i Tromsø, hvor barn kan komme og oppleve så mye forskjellig på et sted, sier Gjuroski.

HAVNETERMINALEN: Lørdag var det Kick-off for Rabalderfestivalen, og mange møtte opp. Foto: Jenny Lakseide.

– Fint at det skjer noe i sentrum

Roy Stabell Jakobsen tok turen sammen med Isabell Stabell Jakobsen, Talya og Nikolai for å se hva som rørte seg på havneterminalen lørdags formiddag.

– Vi er her for å nyte solen og trø litt rundt i byen sammen med ungene. Det er veldig fint at det skjer noe sånn som dette for barna i byen, sier Jakobsen.

Pappa Roy Stabell Jakobsen på bytur med familien Talya, Nikolai og mamma Isabell Stabell Jakobsen. Foto: Jenny Lakseide.

Ida Rakel Sandal og Magnus Nergård Larsen var også innom havneterminalen lørdag, sammen Emma Alberta Severud Larsen (6).

– Det er veldig fint at det skjer noe i sentrum. Særlig siden den forhatte lekeplassen ble fjernet på Nerstranda, sier Sandal.

– Ja, også ble det jo lovnad om gratis vafler og det er jo alltid kjekt, legger Larsen til.

Ida Rakel Sandal, Emma Alberta Severud Larsen (6) og Magnus Nergård Larsen. Foto: Jenny Lakseide.