Tromsø kommune har i sommer jobbet med å rehabilitere banedekket på Valhall i forkant av årets Døgnvill-festival.

Tross regnvær, og et litt forsinket arbeid, mener markedssjef Helge Markusson i Døgnvill at alt går etter planen.

- De skal være ferdige til vi flytter inn, og begynner å bruke banen i helga.

Les også: Slik blir barnas Døgnvill

Rigging

Arbeidet skulle i utgangspunktet være ferdig rundt den 15. august. Men fortsatt ble det jobbet med det nye banedekket onsdag morgen.

- Vi har ikke hørt noe om utsettelser, og starter riggingen til helgen. De første gjerdene og portene er kommet, Starlight - leverandør av scene - kommer med sine biler lørdag og søndag. Da blir det full rulle, lover Markusson.

Det blir gjort små justeringer på festivalområdet i år.

- Vi  gjør først og fremst ganske mye med sitteområdet. Det hadde vi for første gang i fjor og så at det var en stor suksess. Folk ønsker en pause innimellom. I år bygger vi en salgs retrokafé. Vi skal til og med slepe opp en pizzaovn dit. Det er nytt, en festival der man kan bestille en hel pizza, sier Markusson.

Les også: Slik blir Døgnvill-helgen.

Frivillige

I tillegg skal det justeres litt på barneområdet. Det flyttes blant annet litt lengre unna barområdet.

- I tillegg utvider vi baren mot sitteområdet  og lager en merchbutikk. Ellers er scenene og toalettområdene like som det har vært. Man skal i stor grad kjenne seg igjen, sier han.

Til nå har festivalen fått rundt 700 frivillige, og mangler mellom 50 og 100 stykker til.

Les også: Har du lyst til å møte denne karen?

Program

Programmet er så godt som ferdigstilt - men det er ennå én artist igjen.

Det siste navnet skal slippes i dag.

- Dette er en norsk artist i familiesegmentet. Vi er opptatt av at programmet vi bygger opp også skal passe for de som er unge, og for familier. Med denne artisten er prorgammet 99 prosent spikret, sier Markusson.

Han er kry over lineupen, og synes slett ikke det gjør noe at to av årets headlinere - 50 cent og Band of Horses - har vært på festivalen før.

- 50 cent var her i 2008, og fem år er lenge. Vi synes absolutt ikke det gjør noe å hente han hit igjen - det er kvalitet fra ende til annen. Band of Horses spilte i 2010, men druknet kanskje litt det året. De er populære og kvalitetsmessig veldig sterke. Vi ser ikke noe negativt i gjentakelser av artister, det gjør andre festivaler også, mener han.

Hva mener du om årets program? Si din mening!