«Nån ganga har æ følelsen av å komme fra en annen verden. Og i hvert fall fra ei heilt anna tid. Det siste e ikkje bare en følelse heller, det er jo rett og slett sant. Vi kommer alle meir eller mindre fra ei anna tid. Barndommen va ei anna tid. Ungdommen va ei anna tid. Alle andre perioda enn den vi e i akkurat nu, e ei anna tid.» ... «Allerede fra du stabbe rundt i sko nummer 29 har du en fornemmelse av å skulle bli større. Og når du e gammel har du alle menneskets tider innabords».

Slik ordlegg ho seg, Kari Bremnes, når hun entrer scenen på Hålogaland Teater. Gjennom 11 sanger bundne sammen av fortellinger, betraktninger og refleksjoner tar hun publikum med seg tilbake til sine besteforeldres tid og ei reise derfra som ender i hvor hun er i dag og har med seg alle opplevelsene og møtene med mennesker som har vært med på å bestemme veien dit hun er.

Les også: Kari Bremnes inntar HT

Humor og alvor

Hennes mellomtekster er gode der de balanserer elegant mellom humor og dypt alvor. Hun er nær og personlig men uten å bli privat og uten å miste det allmenngyldige i fortellingene.

Selv om alle menneskers historier er forskjellige, så har historiene likevel noe til felles, noe som vi alle kan kjenne oss igjen i og leve oss inn i. Kari Bremnes har vært flink til å finne fram til akkurat dette. Derfor engasjerer hun også med det hun har å si.

Les også: Presenterte vårens teatermeny

Musikalsk friskhet

Sangene i forestillinga er en blanding av nytt stoff hun ikke tidligere har presentert og sanger fra en lang karriere. Alt det eldre stoffet er imidlertid arrangert på nytt, og bandets keyboardist Bengt E. Hanssen, som har stått for alle arrangementene, har gjort en god jobb med å samle de musikalske trådene og har skapt en fin musikalsk helhet. Det låter friskt og nytt – også av det eldre materialet.

Når hun så har med seg et band med meget dyktige musikere med utsøkt evne til å gi musikken groove, så blir resultatet framifrå.

Musikken står så godt på egne bein at de Kari Bremnes bør vurdere å ta med seg musikerne i studio når hun er ferdig med å turnere med denne forestillinga om to måneder. Det er et langt større publikum enn det som finnes på de 19 nordnorske stedene hvor forestillinga spilles, som fortjener å få oppleve denne musikken.

Les også: Billettene til Bremnes-konserten ble revet bort

foto
UNDERVEIS: Kari Bremnes i forestillinga «Når du kommer dit. I bakgrunnen gitaristen Hallgrim Bratberg. Alle foto: Helge Matland Foto: Helge Matland