I sitt utsalg Art Roots i det gamle trehuset i Skippergata har Corrado fylt lokalet med egenproduserte postkort, gamle møbler som er kreativt malt opp, dekorerte flasker, smykker og annen kunst. Hver ettermiddag etter sin kokkejobb åpner hun butikken. I et hjørne er verkstedet. Der settes leire, mose, stein og skjell sammen til hennes egenkomponerte «Vann-Troll». De er blå eventyrfigurer i ulike størrelser. Materialene finner hun på turer i Tromsdalen, Håkøya og andre områder rundt Tromsø. Erika lager en fantasiverden rundt trollene, små historier som hun ønsker å gi ut i bokform.

Nysgjerrig på Norge

Etter kunstutdanning i Italia flyttet hun og kjæresten til Norge. Tiltrekningen mot norske eventyr, tusser og troll ble for sterk og nysgjerrigheten brakte dem til Tromsø etter ett og et halvt år i Båtsfjord.

– Der fant jeg mer inspirasjon til å lage kunst, og tenkte på å skulle lage min egen karakter. Jeg satt meg ned og tegnet, og etter kort tid kom ideen til «Vann-Troll» opp. Med trollet som er laget av ting jeg har funnet i naturen vil jeg vise folk hvordan man kan være miljøbevisst og lage kunst og andre ting fra naturen, sier kunstneren som har artistnavnet Art-Ika.

I kunsten bruker Corrado også brukte møbler og andre ting som folk kaster. En treseng står i lokalet, den er malt opp og skal hentes av en kunde. Et stuebord har gått fra trefarget til hvitt, og har fått hennes troll malt på. Når hun må kjøpe noe er hun bevisst på at det er økologisk, så T-skjortene og hettegenserne hun lager er miljøvennlige. Postkort med innlagt økologisk frø som kan plantes og spires hos mottakeren, og kreative flasker og glass med stearinlys får man også i butikken.

Planlegger kulturreiser

Rett bak utestedet Hildr, i et gammelt hus, holder Corrado til. En kort periode var det økologisk matbutikk her, men i juli åpnet Corrado butikken sin her etter to måneder med forberedelser. I verkstedet har hun en liten ovn der leirfigurene brennes. Kjæresten hjelper til så godt de kan, og de planlegger i lag å arrangere reiser for nordmenn til deres hjemland. Da kan man bli med for å oppleve kunst og kultur, mat og vin i Italia.

– Jeg vil ikke bare oppleve Norge, jeg vil også vise italiensk livsstil til nordmenn og andre skandinaver, sier Erika Corrado.