Nils Petter Molvær, progrock og Shubert er klare for Nordlysfestivalen.

Nordlysfestivalen startet sitt programslipp allerede 23. september, da blant annet avslutningskonserten med Anglique Kidjo ble lansert. Konserten er allerede utsolgt, men nå kommer det flere muligheter til å ta del i festivalen.

I festivalens andre programslipp finner vi blant annet en hyllest til en bauta innen norsk progressiv rock, Schuberts mest kjente lieder, nordnorsk dansekunst, Radiohead i klassisk drakt, en fersk Nordlysprisvinner og et norsk superband.

POPOL ACE: Norsk legendarisk progrockgruppe, der blant annet Jahn Teigen var medlem. Musikkonservatoriet skal ta et dypdykk ned i bandets musikkatalog og fremføre for Nordlysfestivalens publikum. Foto: Grappa

Jahn Teigens Popol Ace

- Vi skal også ha urpremiere på den nye forestillingen til dansekunstner Karianne Andreassen fra Tromsø. Det er viktig for oss å få vise frem ny nordnorsk dansekunst. Det er også stas at vi får dykke ned i låtkatalogen til Popol Ace sammen med Musikkonservatoriet og Knut Marius Djupvik, sier festivalsjef Heidi Lekang i en pressemelding.

Konserten, All We Have is the Past, hvor konservatoriet spiller låtene til Jahn Teigens gamle band Popol Ace blir nå lansert på samme dag som plateselskapet Grappa gir ut første singel fra bandets jubileumsutgivelse som kommer senere i år.

- Progressiv rock har elementer fra både klassisk, jazz og folkemusikk, og Popol Ace var store i sin tid. Det er gøy å se at Nordlysfestivalen ikke er alene om å feire dem, sier Lekang.

FESTIVALKLAR: Nils Petter Molvær skal opptre på Nordlysfestivalen sammen med Tromsø Storband. Foto: Nordlysfestivalen

Nils Petter Molvær

Tromsø storband er kjent for å gi store musikalske opplevelser til publikum, og i år har de hentet Nils Petter Molvær til Nordlysfestivalen. Leder av Tromsø Storband, Fred Glesnes, sier det blir en glede for å dele scene med Molvær og gjøre hans musikk arrangert for storband.

For de som vil oppleve klassisk musikk på festivalen er det flere gode muligheter til det.

KLASSISK: Fiolinist Erika Toth gjester Tromsø og Nordlysfestivalen. Foto: Øivind Arvola / Øivind Arvola

Både Schuberts Vinterreisen og Scwanengesang står på programmet. Fiolinist Erika Toth gjester festivalen med håndplukkede musikere, og den tradisjonsrike konserten UngSy samler både talenter, studenter og profesjonelle på hovedscenen i kulturhuset.

- Det er mange gode grunner til å komme på Nordlysfestivalen, oppsummerer festivalsjefen.