Her må man holde tunga rett i munnen.

I mange år har Nordnorsk Countryfestival blitt arrangert på campingplassen i Målselvfossen.

Etter at forhandlingene i år falt i staver, bestemte arrangørene av festivalen seg for å flytte den til Hansnes.

Eieren av Målselvfossen camping bestemte seg på sin side for å likevel gjennomføre festivalen uten arrangørene.

Derfor blir det i år to festivaler med navnet Nordnorsk Countryfestival som går av stabelen nøyaktig samtidig i mai, tre timer unna hverandre.

– Det er klart folk blir forvirret, de har jo vært vant til at festivalen har vært i Målselv, sier Jan Johansen oppgitt.

Han er blant dem som arrangerer festivalen på Hansnes.

Festival likevel

Siden 2009 har Nordnorsk Countryfestival blitt arrangert på Målselvfossen i Målselv kommune, men på grunn av uenigheter om leie av campingplassen måtte arrangørene lete etter alternative omgivelser. Og løsningen ble Hansnes.

Noen dager etter at iTromsø skrev sak om denne festivalen, ble iTromsø gjort oppmerksom på at countryfestivalen på Målselvfossen skulle arrangeres likevel.

– Det var jeg som startet festivalen for mange år siden, og det har vært en stor suksess på Målselvfossen, sier Bjørn Harald Arntzen til iTromsø, over telefon fra Havanna, Cuba.

Han er daglig leder for Nedre Målselvfossen Feriesenter, men tilbringer mesteparten av året i Latin-Amerika. Arntzen forklarer at uenighetene med arrangørene ikke endrer planene for festival i Målselv.

MÅLSELV: Bjørn Harald Arntzen arrangerer festivalen i Målselv, men mesteparten av året tilbringer han på Cuba. Foto: Privat

– Det som har skjedd er at vi forhandlet med noen som skulle arrangere festivalen for oss, og leie våre lokaler. Men vi kom ikke i mål med betingelsene. Da bestemte de seg for å arrangere på Hansnes. Så vi gjør vår ting, og hva andre gjør det bruker jeg ikke energi på, sier Arntzen til iTromsø.

– Ikke engstelige

Hansnes-arrangør Johansen på sin side mener Arntzen har gått inn for å sabotere festivalen på Hansnes, ved å bestemme seg for å arrangere festivalen likevel, nøyaktig samtidig som den planlagte festivalen på Hansnes.

– Det er jo greit nok at han ville arrangere festival, men på samme dato? Og riktignok har festivalen på Målselvfossen historisk blitt arrangert akkurat den helga, men han skjønner jo at dette blir forvirrende. Og vi var klokkeklar i trua på at festivalen på Målselvfossen ikke ville bli noe av, så for at vi skulle berge oss i land så måtte vi flytte festivalen, sier Johansen.

Han sier at de hørte om festivalen på Målselvfossen et par dager etter at de hadde annonsert festivalen på Hansnes.

– Jeg er ikke typen som liker å krangle med folk, men det han prøver å gjøre her er å ødelegge, sier Johansen.

Arntzen ønsker ikke kommentere detaljene i uenigheten.

– Det er noe jeg ikke kan gjøre noe med, eller har noen mening om. De får gjøre som de vil, vi har vår greie her. Jeg vil ikke gå inn i polemikken på den diskusjonen der, sier Arntzen.

DDE: I fjor var DDE blant trekkplastrene til festivalen på Målselvfossen. Foto: Ronald Johansen

– Ikke engstelige

Det har allerede vært en del forvirring om de to festivalene med identisk navn, ifølge Johansen.

– Folk på Facebook spør oss hele tiden om hvorfor det er to festivaler. Han har nok også fått spørsmål om det samme, sier Johansen.

– Vi var kommet så langt i prosessen da Arntzen annonserte sin festival, at vi kunne ikke bare avlyse, legger han til.

Johansen mener det viktigste nå er for dem å fokusere på sin egen festival, på Hansnes. For å skille mellom de to festivalene har de endret navn til «Nordnorsk Countryfestival Hansnes».

– Det er en flott plass med flotte omgivelser, vi er ikke engstelige for å arrangere festivalen, sier han og fortsetter:

– De må for all del kjøre countryfestival i Målselva, vi kan ikke nekte dem det. Det må de bare gjøre. Men det virker meningsløst.

Arntzen på sin side sier følgende:

– Vi har hatt festival på Målselvfossen i 13 år, siste helga i mai, under navnet Nordnorsk Countryfestival. At vi skal ha det i år også er en selvfølge. Men det vil alltid være slik at noen prøver å kopiere dem som har hatt suksess med et konsept, og det gir oss bare inspirasjon.

Nordnorsk Countryfestival på Målselvfossen arrangeres 26. til 29. mai, og har artister som Too Far Gone og Ni Liv.

Nordnorsk Countryfestival på Hansnes arrangeres 25. til 29. mai, og har artister som New Jordal Swingers og Vestlandsfanden.