Fredag spilte den islandske fusion-musikkgruppen, Mezzoforte, på Rica hotell i forbindelse med Nordlysfestivalen. Gruppen trakk et stort publikum og spilte for engasjerte tilhengere.

– Dette er helt fantastisk. Det å høre på denne musikken trekker meg tilbake til 70 – og 80-tallet. Jeg digger det rett og slett, forteller en begeistret Arne Morten Olsen, som er stor fan av den islandske gruppen.

– Dyktige musikere

Mezzoforte fikk sitt store gjennombrudd på slutten av 80-tallet og har siden den gang holdt seg levende gjennom mange år. De var blant annet nominert til Nordisk råds musikkpris i 2013. Det er første gang Olsen ser dem live.

– Jeg har vært stor fan av dem lenge og det var vel på tide at jeg fikk sett dem live. Jeg har selv spilt i band og Mezzoforte har vært et stort forbilde for meg, sier Olsen og legger til:

– De er dyktige musikere og musikken er fengende. Man bli glad av å høre på dem.

Den gode omtalen av konserten får også støtte hos Anett Fause.

– Det er helt statisk. Jeg spiller i korps og finner mye inspirasjon fra denne gruppen. Jeg har hørt masse på dem hjemme og nå får jeg endelig sett dem live. Det er nydelig, sier hun.

Vil høre mer

Espen Kristiansen var også engasjert under konserten, men han har ikke hørt mye på musikken til Mezzoforte fra før.

– Jeg har kun hørt en sang fra dem før, og jeg kan ikke si annet enn at dette er en bra konsert. Jeg kommer nok til å høre mer på dem når jeg kommer hjem, sier Kristiansen.

foto
Arne Morten Olsen. FOTO: Lena Verås Eriksen Foto: LENA VERÅS ERIKSEN
foto
Lars Fause og Anett Fause. FOTO: Lena Verås Eriksen Foto: LENA VERÅS ERIKSEN
foto
Espen Kristiansen. FOTO: Lena Verås Eriksen Foto: LENA VERÅS ERIKSEN