Britene (og nordmannen) i The Wombats var et av bandene jeg hadde sett fram til å få med meg under årets Buktafestival etter å ha hørt rykter om at de er kjent for å levere energiske konserter. Siden indie-bandet slapp albumet «A Guide to Love, Loss & Desperation» i 2007 har de utviklet seg til å bli et band flere enn indie-elskere i 16-årsalderen liker. Da The Wombats avsluttet årets Buktafestivalen klarte de å vise at de er et band som ikke bare lager utrolig fengende låter – de kan virkelig levere på scenen.

Elektrisk stemning

Det er tydelig at bandet har flere fans i Tromsø og på Buktafestivalen. Allerede under første låt, «Your Body Is a Weapon», er stemningen satt. Publikum hopper og synger med, og man følelsen forteller meg at vi har mye godt i vente. Bandet fortsetter med låten «Jump Into The Fog» før de går videre til hiten «Moving To New York», en av de eldre låtene til bandet. Konserten starter med et brak, og det skapes en elektrisk stemning.

Skapte dansegulv

Bandet spiller deretter to låter fra deres nyeste album. «Greek Tragedy» og «Be Your Shadow». Man merker at det er de eldre låtene som publikum kjenner aller best, men albumet «Glitterbug» som ble sluppet i april inneholder flere gode låter som bandet fremfører, deriblant «This Is Not a Party». Da bandet spiller låten «Techno Fan» forvandles Telegrafbukta til et eneste stort dansegulv, og øl flyr blant publikum som er i ekstase.

Energibombe

Bandet fortsetter å levere, og låten «The English Summer» er rett og slett en energibombe. Da bandet fortsetter med «Kill The Director» fra et av deres eldre albumer synger publikum med: «This is no Bridget Jones!» - og bandet avslutter låten med å skåle med publikum.

Høydepunktet

Konserten har to store høydepunkt: Da de spiller «Tokyo» og «Lets Dance To Joy Division». Førstnevnte låt har definitivt flere i publikum hørt, noe som ikke er rart da den har blitt spilt flittig på radio siden den ble sluppet i 2011. For en stemning! Og den løftes til nye høyder da bandet avslutter med «Lets Dance to Joy Division». Hele Bukta er i bevegelse, og festivalen får en magisk avslutning på tre fantastiske dager. The Wombats vil gjerne tilbake, sier de – og de er hjertelig velkommen tilbake.