– Vi regna med at det ville være stor interesse for å se ballettforestillingene til Bolsjoj, men at billettene skulle bli revet bort i løpet av minutter, hadde heller ikke vi regna med. Det som skjedde var helt eventyrlig, sier festivalsjef Ulf Jensen.

Han forteller at Nordlysfestivalen gjorde et forsøk på å få til ei tredje forestilling mens Bolsjoj skulle være i Tromsø, men det lot seg ikke ordne. Belastninga på danserne ville bli for stor.

Jevnt salg

– Ser vi på festivalen som helhet, så har vi hatt et jevnt salg av billetter, men foreløpig har vi ingen arrangement hvor vi nærmer oss utsolgte hus. Men erfaringsmessig skyter billettsalget fart når vi nærmer oss festivalen, opplyser Ulf Jensen.

– I første omgang er det de store arrangementene med de dyreste billettene som har solgt best. Kammerkonsertene har ikke gått like godt. Men det kan likevel fort bli noen av arrangementene i de mindre lokalene som først kan bli utsolgt. Der er det i utgangspunktet færre billetter i salg. I tillegg har det så langt vært mest oppmerksomhet rundt de større arrangementene i media. Når publikum blir klar over hva de kan komme til å gå glipp av, tror jeg det vil merkes på billettsalget, avslutter Ulf Jensen.