Var du blant dem som ikke fant noe morsomt med radarparet Tarantino og Rodriguez' Grindhouse-filmer fra 2007, er sjansene overveldende store for at du ikke vil få noe utbytte av "Machete" heller. Har du derimot en forkjærlighet for dødsharry one-liners, store våpen, pimpa biler, toppløsscener og masse, masse blod, innvoller og avhogde hoder er dette filmen for deg.

Hevngjerrig federale

Handlingen er egentlig ikke så vanskelig; Machete (Danny Trejo) er en eks-federale, en meksikansk topptrent politimann, som blir forsøkt anklaget for et politisk attentatforsøk i USA. Det viser seg snart at de ansvarlige ikke visste hvem de har lagt seg ut med ettersom Machete etterlater seg en elv av blod og gørr i sin jakt på rettferdighet.

Mini-guns og trekanter

La det være sagt; dette er ikke filmen hvor du finner gode skuespillerprestasjoner, godt manus og vakkert komponerte bilder. Derimot vil du finne blod nok til flere filmer, mini-guns montert på motorsykler, drapslystne prester og en trekant bestående av Lindsay Lohan, hennes mor og Danny Trejo. Samt en rolleliste som er intet mindre enn imponerende langt der ute, og inkluderer alt fra Robert De Niro og Jessica Alba til Don Johnsen, Cheech Marin og Steven Seagal.

Smiler aldri

Filmen, som er spunnet rundt en falsk trailer laget til Grindhouse-filmene og legger seg tett opp til det samme formatet, er nok ikke alltid like effektiv eller forløper like smertefritt/smertefullt som håpet. Noe den veier opp for med karismaen til Trejo (som aldri smiler en eneste gang igjennom filmen), rekker på rekker med ostepop-oneliners og blodige over-the-top massakrer. Det er ikke for ingenting at dette er en av de få filmene de siste årene som har fått 18-års aldersgrense, men det er likevel humoren som står i sentrum. Anbefales sterkt for den som liker slikt - alle andre kan nok trygt styre unna.

foto
BLODSPOR: Machete (Danny Trejo) er en topptrent politimann som blir forsøkt anklaget for et politisk attentatforsøk i USA. Foto: Robert Rodriguez