Tidligere Ap-politiker Ragni Løkholm Ramberg er valgt til ny styreleder i Nordlysfestivalen. Det opplyser festivalen i en pressemelding torsdag kveld.

Ramberg har tidligere vært styreleder i Remiks og nestleder i styret til Hålogaland Teater. I dag jobber hun som leder for eiendomsavdelingen ved UNN.

Festivalstyret velges av et valgorgan bestående av representanter fra Arktisk Filharmoni, Hålogaland Teater, Næringsforeningen i Tromsøregionen, UiT og Tromsø kommune.

Leder av valgorganet, Trude Nilsen, er veldig glad for at Ramberg har takket ja, og forteller om stor enighet i valgorganet da navnet ble foreslått.

– Med Ragni får festivalen en styreleder som skal være med å løfte festivalen inn i en ny tid og gi en solid støtte til administrasjonen. Hun var øverst på vår liste, og basert på reaksjonen vi fikk da vi utfordret Ragni på denne rollen, er jeg helt trygg på at vi får en engasjert og dedikert styreleder de neste to årene, sier Nilsen.

– Ragni var nestleder i styret på Hålogaland Teater i en periode da jeg også jobbet der, så jeg kjenner henne fra lignende rolle tidligere. Hun er en dyktig dame med kompetanse og nettverk som er viktig for festivalen. Ikke minst er hun et engasjert menneske med et stort hjerte for kunst og kultur. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med henne, sier festivalsjef Heidi Beate Lekang.

Selv gir den påtroppende styrelederen følgende kommentar:

– Man vet med en gang hva man ikke kan si nei til, og sånn var det denne gangen. Dette blir både spennende, utfordrende og veldig artig, sier Løkholm Ramberg.