foto
MYE HAKKEMAT: Regissør Neil Marshall er god på splattereffekter, men kanskje ikke like god på handling, mener vår anmelder. Foto: Pressefoto

Helt siden «Dog Soldiers» fra 2002, en film som jeg holder som en av de beste varulv-filmene som er laget, har briten Neil Marshall langet ut overdådig fylte porsjoner med blod, innvoller, hjernemasse og andre kroppsdeler som måtte være tilgjengelig.

Les flere filmanmeldelser her.

Noe han etter hvert har blitt ganske flink til, og som har resultert i filmer som den skumle «Descent» og senest i den undervurderte og hodeløst underholdende «Doomsday».

I «Centurion» har han tatt turen tilbake i tiden, til romersk-okkuperte Storbritannia anno 117, men fremdeles er det blod og gørr som står på menyen.

Anmeldelsen fortsetter under videovinduet.

Bak fiendens linjer

Storbritannia år 117. Den romerske erobringen har blitt stanset av det ville og krigerske stammefolket Piktene. Den niende legionen, under ledelse av general Virilius (Dominic West), har blitt beordret til å knuse det piktiske opprøret og ta livet av deres leder.

Med på vandringen følger den eneste romerske overlevende fra et annet slag, Quintius (Michael Fassbender). Da den niende legionen faller i et bakhold og utslettes blir det opp til Quintius å lede en håndfull overlevende på en halsbrekkende flukt fra piktene bak fiendens linjer.

Inspirert av «Gladiator»

Det er ikke vanskelig å se at Marshall har hentet mye av inspirasjonen til «Centurion» fra filmer som «King Arthur» og «Gladiator». Han klarer faktisk til tider å gjenskape litt av stemningen fra slagscenene i «Gladiator» og kombinere det med sin egen trang til å kløyve hoder og kutte av kroppsdeler.

Og sammen med en godt castet skuespillerstall er dette filmens største beholdning. Verre står det til med handlingen som ikke er særlig original og som sammen med den sparsomme karakterintroduksjonen mest av alt bare blir en bakgrunn for det som er filmens hovedmål - å hakke alle involverte til småbiter før filmen er omme.

Likevel så fungerer dette som god sjanger-underholdning for den interesserte.