foto
(L-r) ZACH GALIFIANAKIS as Ethan Tremblay and ROBERT DOWNEY JR. as Peter Highman in Warner Bros. Pictures? and Legendary Pictures? comedy ?DUE DATE,? a Warner Bros. Pictures release. Foto: Melinda Sue Gordon

Regissør Todd Phillips lyktes så til grader med fjorårets overraskelsesfilm, "The Hangover". Filmen etablerte også Zach Galifianakis som en av de, nye store humoristene. I "Due Date" gjenforenes disse og Galifianakis spiller omtrent den samme rollen han hadde i "The Hangover", bare hakket mer over-the-top og irriterende. Heldigvis er Robert Downey Jr. sedvanlig solid, og trekker filmen egenhendig opp fra skuffende til middelmådig.

"No Fly-list"

Peter Highman (Downey Jr.), arkitekt og vordende førstegangsfar, kommer ut for problemer da han skal ta flyet fra Atlanta til Los Angeles for å rekke konas termin. Problemet heter Ethan Trembaley (Galifianakis),en vandrende katastrofe på to bein, som egenhendig sørger for at begge havner på flyselskapets "No Fly-list". Med bagasje og lommebok på vei med fly til Los Angeles ser Peter ingen annen mulighet enn å haike med Ethan den lange veien til sin ventende kone. Det blir en tur han sent vil glemme.

Klisjefylt

Denne filmen har blitt laget flere ganger tidligere og ofte bedre, som i John Hughes' "Planes, Trains and Automobiles" fra 1987. Det samme kan også sies om de aller fleste av de "humoristiske situasjonene" duoen i hovedrollene havner i på sin vei. Her er det både marihuana-humor, slåsskamper med handicappede, en fars aske i en kaffeboks, onanering og en rekke andre kjente situasjoner. Urovekkende nok for en komedie så fungerer faktisk denne filmen best når den er mørkest og mest seriøs. Galifianakis bør passe seg for å gjenta slike roller for ofte, han kan fort bli en typecastet klisje. Allerede nå kjenner jeg at jeg er i ferd med å bli litt lei av han. En solid Downey Jr berger noen av stumpene, og sammen med et godt, om enn litt traust, soundtrack trekker han "Due Date" opp fra dårlig til middelmådig.