– Vi kan jo ikke gi inntrykket av at folk ikke skal prøve å kjøpe billetter, selv om flere forestillinger er utsolgt og andre er på vei til å bli det, sier festivaldirektør Ulf Jensen til iTromsø når vi ringer for å sjekke status på billettsalget en uke før festivalstart.

Første dag utsolgt

Allerede nå er det klart at hele første dag er praktisk talt utsolgt.

-Vi er veldig glade for at Mezzoforte har solgt så bra. Det er jo et band som har vært inn og ut av bildet siden storhetstiden på 80-tallet, men de forsvarer så absolutt sin plass i popularitetsbildet, sier Jensen.

I tillegg er det nå ikke mulig å få billetter til Simone Sings Nina, sopranen Julia Novikovas to forestillinger og selvfølgelig Bolsjojteatrets forestilling lørdag 1. februar.

Dyreste går først

-Vår erfaring er at det mest spektakulære og dyreste går først. Dette er gjerne forestillinger folk vil ha med seg, sier Jensen.

Dette samsvarer med lignende europeiske festivaler som gjerne kan være utsolgte ett år i forveien, som for eksempel i Salzburg.

– Vi har opplevd et bra salg på flere forestillinger, men erfaringene våre tilsier at mye av slaget skjer den siste uka før festivalstart. Siden det er filmfestival i byen rett før Nordlysfestivalen er det kanskje vanskelig å ha to tanker i hodet samtidig, ler Jensen.

Imidlertid er festivaldirektøren glad for at salget går godt.

Blitt et begrep

– Det er jo gledelig at Nordlysfestivalen har blitt et begrep for folk og at man nå går og venter på den. Det virker som om folk har tillit til at vi presenterer artister med høy kvalitet, selv om det kanskje dreier seg om artister man ikke har hørt om.

Jensens oppfordring til de som fremdeles ikke har skaffet seg billetter til festivalen, er klar.

– Vi har fremdeles mange fine forestillinger som er verdt å se. Vi skaffer kun det beste uansett sjanger, så jeg tror vi har et tilbud for de aller fleste. Så ta dere en kikk i programmet!, oppfordrer festivalsjefen som selv ser fram til konsertene med Julia Novikova som anses som en av verdens fremste sopraner. Etter forestillingene i Tromsø tar Nordlysfestivalen tar henne med seg til Svalbard.

– Der har folk på Svalbard virkelig noe å se fram til, avslutter Jensen.

foto
UTSOLGT: Juliva Novikova har to forestillinger under årets festival. Begge er nå utsolgt. Foto: Pressebilde
foto
UTSOLGT: Simone, datteren til Nina Simone, opptrer under Nordlysfestivalen. Foto: Nordlysfestivalen
foto
UTSOLGT: Mezzoforte spiller på åpningsdagen. Her fra en konsert på Driv i 2004. Foto: RONALD JOHANSEN