Mandag ble det holdt audition og 15 gutter i alderen 12-15 år fikk prøve seg.

Tirsdag ble det klart at det er Rasmus Abelsen (12), Tord Olav Knutsen (14) og Håkon Gabriel Sørbøe (12) som skal dele på rollen som Nick. Sistnevnte er Finn Arve Sørbøes sønn i virkeligheten også.

- Høyt nivå

Hålogaland Teater var i utgangspunktet på jakt etter to sønner, men endte opp med tre.

- Nivået på de 15 guttene som kom på audition var så høyt at vi valgte tre gutter. De hadde god innlevelse, særdeles god situasjonsforståelse, bra humor og timing og de er gode på tekstoverføring. I tillegg er de alle tre utrolig sjarmerende og har masse scenesjarm, sier teatersjef Nina Wester i en pressemelding.

Variert bakgrunn

Tross sin unge alder har de tre guttene allerede skaffet seg erfaring.

Rasmus Abelsen (12) har bakgrunn fra Kulta og han har drevet med luftakrobatikk og sirkus. I tillegg hadde han stemmer til Dunder i animasjonsfilmen «Lex».

Håkon Gabriel Sørbøe (12) har spilt den unge Ebenezer Scrooge og Kalkungutten i «Et juleeventyr» på Hålogaland Teater. Han har vært tre år på Kulta og har deltatt i flere teaterforestillinger samt at han spiller trommer og gitar og han synger.

Tord Olav Knutsen (14) er kjent fra NRK Super hvor han var programleder i fem sesonger for «Tords garasje». Dette fikk han blant annet en japansk pris for.

- Naturtalent

Musikalen har premiere 5. november. Forestillinga skal gå på teatrets hovedscene og hovedrolleinnehaverne Finn Arve Sørbøe og Jardar Johansen spiller arbeidsløse fabrikkarbeidere som begynner å strippe. Historien skildrer den nakne sannheten om hvordan seks arbeidsløse stålarbeidere kaster klærne, foran horder av hylende kvinnfolk, for å komme seg ut av en trøstesløs hverdag.

Regissør Ivar Tindberg kan avsløre at Jardar Johansen er et naturtalent når det kommer til sjangeren.

- Jardar er en utrolig fin komedieskuespiller, du aner ikke! Han er et skikkelig naturtalent.

foto
Regissør Ivar Tindberg (t.v.) med sju håpefulle gutter som alle prøvespillte for rollen som Nick i forestillinga "I blanke messingen". Foto: Ronald Johansen