Mats Forøy er soloartisten som gikk videre fra Tromsø, og har fått med seg litt ekstra drahjelp før lørdagens finale.

– Nå har jeg med meg både trommer og bassist i tillegg til synther, sier Forøy, som i disse dager tilbringer mye tid på øvingsrommet.

– Vi er ganske klare, og vi øver som om vi skal vinne. Vi øver inn et helt sett selv om det bare er én sang vi skal spille på lørdagen, sier Forøy.

For å sanke stemmer har Forøy vært aktiv på sosiale medier den siste tiden, men skal sette stemmesankingen i høygir før helgen.

Det kommer ny musikk ut i løpet av uka, så folk får lytte og stemme, sier Forøy.

Les alt om Døgnvill på itromso.no/dognvill!

Satser på å være tøff i trynet

Magnus Langseth Kristoffersen i Changeling, som ble stemt fram av juryen som et såkalt «wild card» håper en eventuell Døgnvillspillejobb vil gi dem en frodig turnésommer neste år.

– Det er klart det åpner dører. Vi får vist musikken til et bredt publikum, og det hadde vært utrolig gøy å ha den spillejobben på CV"en, sier Kristoffersen og fortsetter spøkefullt:

– Det hadde vært utrolig stas å varme opp for Kurt Nilsen.

Les også: Slik blir barnas Døgnnvill!

Siste finpuss

Det tredje innslaget fra Tromsø er Free the Mooch, og gitarist Vidar Hemmingsen tror en spillejobb på Døgnvill vil bety mye for karrieren.

Det hadde vært den største spillejobben noensinne, sier Hemmingsen som sammen med resten av bandet har kjørt knallhardt på promoteringa før lørdagens finale.

– Vi har vært mye på Facebook, og sendt ut en del tekstmeldinger. Vi holder også på med en musikkvideo av deltakerlåten vår, så vi har virkelig fått den under huden i innspillingsperioden, sier Hemmingsen.

Nå holder bandet på med siste finpuss før de er klare til å spille på Jekta førstkommende lørdag,

Finalen spilles på Jekta storsenter klokken 15.00, og det har allerede kommet inn over 2500 stemmer i konkurransen. Du stemmer med å sende IT TALENT (Ditt alternativ) til 2399

Mats Forøy Foto: JOHN-KRISTIAN DALSETH
Free the Mooch Foto: dd
Changeling Foto: Silja Lomakka