Det er tøft å kicke i gang en musikkfestival — særlig siste dag når festivalgjengerne gjerne er litt i «dagen-etter-modus».

Kurt Nilsen er etter hvert blitt så erfaren at han skjønner tegningen, derfor startet han lugnt og stille med et par av sine softeste og mer inderlige låter — for deretter å bygge opp både stemning og vanskelighetsgrad.

Han spiller i drøyt en time, og i løpet av de 65 minuttene han — og det solide backingbandet — står på scenen er vi både høyt og lavt, vi synger på norsk og engelsk, vi er innom rock, pop og country.

Norsk og engelsk

Hoveddelen av låtene er hentet fra de to — etter min mening — beste platene til Kurt Nilsen, nemlig «Rise to the occasion» og «Inni en god periode».

I tillegg serveres vi selvfølgelig hans signaturlåter — "She"s so high" og «A beautiful Day».

Publikum er med på notene, og Kurt Nilsen lot seg sjarmere av responsen.

Jeg har sett Kurt Nilsen flere ganger — og han har som vane å levere solide og gode konserter.

Lørdagens innledningskonsert var intet unntak — men den hadde likefullt en ekstra dose energi og geist.

Det var svært tydelig at han trivdes på scenen og med Døgnvillpublikummet.

Entertainer

Kanskje ikke så rart — han er etter hvert blitt en av Norges mest populære artister, og har skaffet seg et låtmateriale som har gått rett inn i hverdagslivet til folk.

I tillegg har han blitt en entertainer av rang, og vi kan også si — uten underdrift — at Kurt Nilsen har en fremragende stemme. Faktisk en av de beste i landet.

SELVSIKKER ENTERTAINER: Kurt Nilsen spilte seg til en femmer hos iTromsøs anmelder. Foto: Tom Benjaminsen