foto
Det klippes, rølpes og introduseres karakterer og situasjoner i et rasende tempo. Noe som går kraftig utover både kinoopplevelsen og interessen, skriver iTromsøs anmelder. Foto: FIlmweb

Etter en litt overraskende publikumsfulltreffer med "Tomme Tønnner" har Leon Bashir og Sebastian Dalén rullet opp ermene, betalt Anders Danielsen Lie, og satt seg ned for å lage en verdig oppfølger til Olsenbanden anno 2010.

118.000 nordmenn løste billett til den første filmen, og over 60.000 sikret seg DVD'en.

Pengene kan det virke som om Bashir og Dalén, i god gangsterstil, har sløst vekk på pupper, dop og sang. Samt masse, masse tull. Sånn sett er det kanskje dokumentariske tendenser i "Tomme Tønner 2 - Det brune gullet".

Kebabkongene

Egon Ols..., unnskyld, Ali (Leon Bashir) slipper ut av fengselet, blir tatt imot av sine lojale, om enn litt mindre intelligente, menn og har planen klar: farvel til operasjoner på feil side av loven, fra nå av skal man tjene penger på Det brune gullet - salg av kebab til fulle nordmenn.

Men veien dit er ikke overraskende full av danske narkobaroner og nordnorske hjemmebrennere.

Sauepuling og hestedop

Vi kan vel starte med det positive først. Maria Bock og Kristoffer Joner gjør en helt ok innsats i sine respektive roller, kombinasjonen Jan Eggums "En natt forbi" og sauepuling er nesten morsomt, og det er noe litt søtt, hjelpeløst og avvæpnende med måten Bashir & co mindre elegant forsøker å ro dette skipshavariet i land.

Noe de for så vidt på et hvis klarer, imponerende nok. Det til side så er det ikke så mye annet som er sjarmerende her.

Les flere filmanmeldelser her.

Det klippes, rølpes og introduseres karakterer og situasjoner i et rasende tempo. Noe som går kraftig utover både kinoopplevelsen og interessen.

Ikke at det er det mest avanserte manuset noensinne, men man kunne kanskje lagt litt mer vekt på det. Eller i det minste omtrent like mye som på å inkludere halve Se & Hørs faste "stjernelag" av norske A-, B- og C-kjendiser.

Dette har ikke blitt gjort, og som resultat sitter vi igjen med en rekke vitser som tar utgangspunkt i sperm, sauepuling, innholdet i vannblemmer, puppene til Linni Meister og hestedop.

Det verste er vel at noen vil se på dette som en anbefaling. Og midt i det hele sitter Bashir og flirer. Bra noen har det moro, i det minste.