TELEGRAFBUKTA: Fem minutter for tidlig sto Chuck Prophet og bandet The Mission Express klare på scenen, og de hadde ikke noe imot å komme i gang før publikum var på plass. Det er tydelig at amerikaneren har flere års erfaring bak seg, og med tydelig inspirasjon fra sent på 60-tallet og 70-tallet skaper Chuck Prophet og bandet en stemning som får meg til å tenke på California-ørkenen og amerikanske «diners».

Feelgood

Konserten blir bedre for hver låt de spiller, og stemningen blant publikum likeså. Etter hvert kommer entertaineren Chuck Prophet fram, og han skal både låne ut gitaren sin til publikum, få oss med på allsang til låten «Temple Beautiful» og fortelle oss om hans nye musikkvideo. Blandingen av americana og klassisk rock n roll skaper en feelgood-stemning som passer like bra å spille under solen i Tromsø som i California. Chuck og bandet leverer oss kule riffs, og melodiøse og fengende låter som får oss til å tenke på band som The Kinks og spesielt da Ray Davies gjestet Bukta i 2009.

Underholdende

En entertainer som Chuck Prophet var kanskje akkurat det vi hadde savnet på Bukta fram til nå. Det er viktig å være en entertainer i americana-sjangeren, og Chuck Prophet har ikke noe problem med å få publikum med seg – og man trenger ikke være fan av artisten for å bli revet med. Hadde ikke Chuck levert seg ut på den måten han gjorde, ville trolig konserten blitt kjedelig. Musikken er av høy kvalitet, men det er ikke akkurat en energibombe vi er vitne til. Konserten ble vel å merke aldri kjedelig, og da bandet hadde spilt i knapt en time og var klare for å spille siste låt, var ikke publikum helt klare til å si farvel ennå.

Bandet avslutter konserten i Telegrafbukta med låten «You Did», men jeg skulle gjerne hørt én til.