iTromsø har foretatt en ringerunde til flere aksjonærer, for å kartlegge viljen til å bli med på en ny redningsaksjon. Senere denne uken avholdes det generalforsamling i Døgnvill, der aksjonærene vil bli forespurt om å bidra til å dekke underskuddet.

De fleste avventer å uttale seg til de har fått presentert de konkrete tallene for festivaløkonomien, men det finnes lyspunkter sett fra festivalledelens side:

– Jeg vil ikke forskuttere noe som helst, men i utgangspunktet stiller vi oss positiv til å bidra. Før jeg kan si noe mer om det, må vi imidlertid få fakta på bordet, sier administrerende direktør i Kaffebønna Holding AS, Pål Einar Eilertsen.

Han mener et underskudd på rundt fem millioner kroner bør være mulig å dekke opp.

– Det bør absolutt være håndterbart. Det er i alle fall ikke et alternativ for oss å avslutte samarbeidet med Døgnvill, påpeker Eilertsen.

Usikker

Lars Iver Larsen i Festival i Nord AS, derimot, er usikker på om de vil bidra til å dekke opp underskuddet.

– Det må jeg prate med de andre i selskapet om først, men et underskudd på fem millioner høres helt forferdelig ut. Med tanke på besøkstallene trodde jeg ikke det sto så dårlig til, forklarer han.

Arthur Mack, som både er inne som aksjonær selv, og som administrerende direktør i Mack Eiendommene AS, ønsker ikke å kommentere situasjonen i Døgnvill.

– Det blir en sak mellom meg og Døgnvill, sier Mack.

Heller ikke administrerende direktør i Triko AS, Gunnar Wilhelmsen, er særlig snakkesalig.

– Jeg kjenner ikke til saken, så det har jeg ingen kommentar til. Det eneste jeg ønsker å si er at Døgnvill er viktig for byen, sier Wilhelmsen.

Kritisk

Døgnvill-aksjonær Lars Ole Johansen — kanskje mest kjent som «Rikingen» — går hardt ut mot økonomistyringen i Døgnvill. Han har en aksjepost på ti prosent i Døgnvill, som tilsvarer 500.000 kroner.

– Jeg sa til ledelsen at vi måtte prøve å holde kostnadene nede til festivalen kom seg på fote igjen. Blant annet mente jeg vi måtte satse på artister vi kunne booke i god tid før festivalen, og som vi visste ikke ble å koste så mye. Jeg tror folk hadde hatt forståelse for dette, ettersom Døgnvill har slitt det siste året. Min forretningsfilosofi er at man må tjene penger før man kan bruke dem, forklarer han.

Johansen er klar på at han ikke har tenkt å bidra til å dekke opp for millionunderskuddet.

– Jeg kommer ikke til å stille opp på generalforsamlingen, og skal ikke bidra med én eneste krone, sier han.

Verken Stian Michalsen Pedersen eller Idar Kolbjørn Gabrielsen i Viking hotell Tromsø AS vil si noe før de har deltatt på generalforsamlingen.

HÅNDTERBART: Aksjonær Pål Einar Eilertsen tror situasjonen er håndterbar. Foto: MARIANNE LEIN MOE
Lars Ole Johansen Foto: Ronald Johansen
UNDERSKUDD: Årets Døgnvillfestival gikk på et solid underskudd i millionklassen. Foto: Knut Jenssen Foto: Knut Jenssen