Det er to uker siden Germain Muvunyi (28) og Silje Synnøve Simonsen (23) åpnet African Flavour Restaurant i Novasenteret i Tromsdalen.

Les også: - Kan ikke tro at det virkelig skjer.

- Den første dagen var det veldig mye kjentfolk innom, og også en del ukjente. Etter det har det kommet fler og fler. Folk er veldig nysgjerrige, og mange er innom og lurer på om vi har åpnet, forteller Simonsen.

- Håper folk er ærlige

På restauranten serverer de en rekke ulike afrikanske retter, med blant annet lamme- og geitekjøtt, fisk og kylling.

- Det har vært folk her hver dag, men så har det selvsagt variert litt hvor mange som har vært her. Vi forventet at folk skulle være litt skeptiske i begynnelsen, siden vi begynte med noe helt nytt, sier Simonsen.

Hun tror allikevel at afrikansk mat kan ta av i Tromsø.

- Vi spør alle som er innom hva de synes, og vi har fått tilbakemeldinger om at maten er god. Så håper vi jo bare at folk er ærlige! Vi vil jo gjerne ha tilbakemelding om noe er feil, eller kan endres, sier hun.

Les også: Har funnet lokaler til restauranten.

Retter

Muvunyi forteller at det særlig er grillspyd med geit, lam og kylling som har vært populært blant gjestene.

- I tillegg er sambosa populært. Det er nesten som en slags trekantet vårrull - men med annet type fyll, forteller han.

Simonsen forteller at de "modigste" som har vært innom har prøvd seg på isombe - en grønn gryte laget av kassavablader.

- Den er god, men hadde de sett den før de bestilte vet jeg ikke om de hadde turt, ler hun.

Restauranten har hatt mye "dalinger" innom som gjester - men også andre.

- Vi hadde blant annet noen gjester fra Lyngen innom! De kunne ikke skjønne hvorfor ikke flere spiser geit i Tromsø, sier Muvunyi.