I går formiddag presenterte regissør Høegh sammen med resten av skuespillerne teaterets store komedie denne sesongen, stykket ”Blodig alvor”.

– ”Blodig alvor” er en internasjonal komediesuksess som jeg tror og håper vil bli tatt godt imot av Tromsø-publikummet i høst, sier stykkets regissør Ketil Høegh.

Stykket er opprinnelig skrevet av den franske forfatteren Yasmina Reza og har vunnet flere priser. I 2011 ble teksten også filmatisert av Roman Pilanski under navnet ”Carnage”.

Historien starter med en liten gutt som blir slått i fjeset med en grein av en annen gutt på lekeplassen. Når foreldrene prøver å skvære opp, starter komedien. Med humor, snert og gjenkjennelse viser stykket hvordan voksne kan være villige til å ofre både etikk og moral for å vinne en diskusjon.

Raskt tempo og humor

Medvirkende skuespillere i stykket er Kristian Fr. Figenschow jr., Trude Øines, Marius Lien og Anethe Alfsvåg. Firkløveret gleder seg nå stort til premièren den 21. november.

– Det blir tidvis høyt tempo, nærmest en replikkmaraton. Når voksne diskuterer og krangler seg imellom, kan det fort bli sånn og det hele blir ganske komisk, forteller Figenschow jr.

Høy gjenkjennelsesfaktor

Både skuespillerne og regissøren trekker fram gjenkjennelse som stykkets store styrke.

– Jeg tror de fleste som kommer for å se stykket vil kjenne seg igjen i større eller mindre grad. Når voksne havner i diskusjoner som de ikke ønsker å tape, blir man fort mye mer impulsstyrt og barnslig enn man hadde trodd, sier Høegh.

– Det er nettopp derfor jeg mener at stykket er så morsomt, fordi man som publikum kan se seg selv i rollene og situasjonene i stykket, skyter Figenschow jr. inn.

– Publikum kan bare glede seg, det gjør i alle fall jeg og skuespillerne, og vi ønsker alle hjertelige velkomne til premièren, avslutter Høegh.