- "The Martian" med Matt Demon og Aksel Hennie er første storfilm ut. Den har premiere til helga og er en film vi har store forventninger til, forklarer kinosjef ved Aurora Fokus kino, Frank Bakkemo.

Det at Aksel Hennie spiller i en så stor Hollywood-produksjon har ført til mye omtale av filmen i forkant hjemme i Norge, noe Bakkemo mener positivt med tanke på publikumsinteressen.

En annen film kinosjefen tror vil slå an hos tromsøfolk er familiefilmen "Doktor Proktors tidsbadekar", oppfølgeren til kinosuksessen "Doktor Proktor Prompepulver". Den har premiere 16. oktober.

- Den første filmen gjorde det veldig bra på kino, så det tror vi denne også vil gjøre, påpeker han.

"James Bond" er tilbake

En annen oppfølger som Bakkemo er sikker på at vil trekke mange folk til kinosalen er den nye "James Bond"-filmen som vises på kino fra 30. oktober. "Spectre" blir den 24. filmen om "James Bond".

- Forrige film, "Skyfall", trakk 17.000 besøkende her i Tromsø da den gikk på kino i 2012, så vi forventer oss omtrent samme besøkstall på "Spectre", forklarer kinosjefen, som kan avsløre at de planlegger et arrangement i forbindelse med Bond-premieren.

Også november byr på flere godbiter for filmelskere, skal man tro Bakkemo. Han trekker fram to filmer som han tror kommer til å bli ekstra populær denne måneden.

- 13. november er det premiere på familiefilmen "Julekongen - full rustning", før den siste "Hunger Games"-filmen, "The Hunger Games: Mockingjay part 2" kommer på kino 18. november. Dette er det avsluttende kapitlet, så vi tror den blir å trekke en god del publikum, forklarer Bakkemo.

Gjensyn med "Star Wars"

To av årets aller største filmer må man imidlertid vente helt til desember før man får se på kino. 16. desember har nemlig "Star Wars: The Force Awakens" premiere, etterfulgt av en ny "Flåklypa"-film i romjula.

-  Vi håper og tror at dette kommer til å bli en av årets mest sette kinofilmer. Dette er uten tvil en filmserie som har sine trofaste fans, så også her blir det et arrangement i forbindelse med premieren. Nøyaktig hvordan det blir, er ikke klart ennå. Vi kunne tenke oss å kjøre et Star Wars-maraton i forkant, men foreløpig er ikke det mulig, da det er to ulike rettighetshavere som sitter på rettighetene til disse filmene, forklarer Bakkemo.

Når det gjelder "Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa", så vises den på kino fra og med 25. desember.

- Den forrige filmen, Jul i Flåklypa" var en av de best besøkte kinofilmene i 2013 med nesten 16.000 publikummere, så det ligger an til at også denne filmen blir godt besøkt, sier kinosjefen.

Han kan fortelle at hittil i år har kinoen et publikumstall på 179.716 besøkende, noe som er rundt 7.000 mer enn på samme tid i fjor.

- 2015 har vært et år som kinoen har ventet på lenge. Det ligger an til at året blir bedre enn fjoråret. Så gjenstår det bare å se hvor mye bedre det blir, påpeker Bakkemo.