Siden mandag har byen vært fylt med liv, leven, utlendinger og ikke minst film. Det har gitt gode resultater for filmfestivalen. Søndag ettermiddag var det solgt 58.776 billetter gjennom hele uken. Det er allerede 5000 flere enn i fjor. Rekorden ble sist satt i 2010 da festivalen fulgte 20 år, da med 58.297 solgte billetter. Med fortsatt flere visninger utover søndagskvelden og visninger mandag ser det ut til at rekordtallet slås i år.

- Vi har en del som må telles over, så jeg kan ikke si helt sikkert at vi har et rekordår, men det ser slik ut ja, sier kommunikasjonssjef Håvard Stangnes i TIFF.

Mistet telefonen i do

Søndag ettermiddag samlet hele festivalledelsen seg i foajeen på Verdensteatret for å gi en oppsummering av festivalen og slik de ser det har det gått nokså smertefritt. Festivalsjef Martha Otte har løpt rundt hele festivalen og mener selv at det har gått veldig bra.

- Det eneste må være at jeg mistet telefonen min i toalettet, men det ordnet seg. Ellers synes jeg det er synd at filmen «Nenettte» ikke gikk så bra som jeg hadde håpet, sier hun og ler.

De filmene som derimot har gått veldig bra er «Lunchbox», åpningsfilmen «Meg eier ingen» og «12 years a slave». Gjennom hele uken har disse raget som topp tre av de mest besøkte filmene.

- Jeg tror folk i år har vært veldig fornøyd med programmet, noe jeg selvfølelig gleder meg over. Helt ærlig vil jeg si at det har vært en film for enhver her, sier Otte.

Siste år for styrelederen

For Gunnar Wilhelmsen ble rekordåret hans siste år som styreleder for festivalen før den nye styrelederen Petter Høiseth overtar stolen.

- Det er nytt regime i byen og da blir det slik. Det som gleder meg er å se at omdømme til festivalen stadig blir bedre og bedre og slik kommer det til å bli fremover, sier Wilhelmsen.

Det tror også daglig leder Lisa Hoen i festivalen.

- Vi har blitt bare flinkere og flinkere til å tenke ut gode strategier og skape næringsvirksomhet rundt festivalen. Det får vi også tilbakemelding om, sier Hoen.

Flere hundre frivillige

I tillegg til den fastes staben som jobber året rundt har det også vært 374 frivillige fra hele verden. Produsent Nasra Omar er fornøyd med hvordan det har gått.

- Vi har vært en fantastisk gjeng hvor alle har gjort sitt for å skape best mulig festivalopplevelse for alle. Både gjester og publikum. Det tror jeg vi har fått til, sier Omar.