Madeleine Ericson (39) jobbet som sykepleier på Universitetssykehuset i Tromsø for noen år siden.

Nå har hun flyttet tilbake til Sverige, nærmere bestemt Göteborg, og EP-debuterer 24. mai med "On the top of the mountain".

- Jeg jobbet i tre og et halvt år som sykepleier i Tromsø, på intensiven, men da jeg flyttet til Göteborg ble det en helomvending, og nå lager jeg musikk på heltid, forteller artisten.

Inspirert

Mye av Ericson musikk er inspirert av Tromsø, Nord-Norge og naturen her.

- Livet i Tromsø har absolutt preget musikken min, og de som lytter til den sier det er noe nordnorsk over den, forteller hun.

Omslaget på EPen er et bilde fra Tromsø, og tittellåta "On the top of the mountain" ble til etter en fjelltur på Blåmann.

- Jeg hadde noe av den flotteste tiden i livet mitt da jeg bodde i Tromsø - både når det gjelder folkene og naturen. Det har jeg tatt med som inspirasjon i musikken.

6. juni er det releasekonsert, og Ericson håper å i det minste kunne få til en konsert i Oslo.

- Jeg hadde gjerne reist til Tromsø for å spille, men så er det dette med flybilletten da. Det er langt til Tromsø, sier hun.

USA

En av Ericson singler - "Wanna Go!" - spilles for tiden på radio i USA.

- Jeg ble kontaktet av noen som likte låten godt, og lurte på om jeg ville ha den ut på radio. Det er en rockelåt med glimt i øyet, og det er vedlig gøy at den spilles på radio!

Ericson musikk spilles også på svensk radio, og hun beskriver musikken som: "rock/pop/folk med eget preg".

- Jeg satser virkelig hundre prosent på musikken nå. Jeg begynte å spille gitar og skrive låter, og så har lidenskapen for musikk bare blitt sterkere. Selv om jeg trivdes i helsevesenet, ville jeg gjerne gjøre noe innen musikk elle skriving. Jeg har sunget i kor helt siden jeg var liten, forteller hun.

Ericson gir ut EPen på sitt eget plateselskap Minja Productions.

- Det har bare "rullet på"!

foto