Davvi etablerer seg dermed med eget kontor i Tromsø denne sommeren, ifølge en pressemelding fra scenekunstsenteret selv tirsdag formiddag.

– Etableringen i Tromsø er en stor milepæl for vår bransje, fri scenekunst, men det er også viktig for Tromsø som kulturby. At Tromsø nå er vertskommune for en nasjonal kulturinstitusjon, er ikke noe som skjer hver dag, uttaler direktør i Davvi, Susanne Næss Nielsen.

Davvi bidrar til produksjon av nye forestillinger, skaper visningsmuligheter i nord, og er engasjert i flere nasjonale og internasjonale nettverk som gir arbeids- og utviklingsmuligheter for scenekunstnere som bor og virker i nord.

Fire ansatte vil ha sitt kontor i Tromsø, mens like mange vil jobbe ved hovedkontoret i Hammerfest, pluss én ansatt i Bodø.

– Det krever ofte et stort apparat å få en ny forestilling opp å stå. Hos oss får man både produksjons- og utviklingsmuligheter som ellers aldri hadde vært mulig å få, med mindre man bor sørpå. Vi tilbyr noe helt unikt som bidrar til at Nord-Norge er en spennende landsdel å bo i, uttaler Nielsen i pressemeldingen.

INNTAR SCENEN I TROMSØ: Susanne Næss Nielsen, direktør for Davvi – Senter for scenekunst kommer nå tettere på bransjen i Tromsø. Foto: TS Foto Design

Ledelsen ved Rådstua Teaterhus uttrykker stolthet og glede over at Davvi flytter inn. Det påpekes at Davvi vil bidra med både fagkompetanse og nettverk.

– Det vil øke aktiviteten på huset ytterligere, og befester Rådstua Teaterhus som et nav for den frie scenekunsten. Arbeidet deres samsvarer godt med Tromsø kommunens satsning på profesjonell scenekunst fra nord, sier leder på Rådstua Teaterhus, Ellen Zahl Jonassen.