Kinoåret 2015 har fått en litt treg start, men kinosjef ved Aurora Kino Fokus Frank Bakkemo klager ikke på billettsalget i sommermånedene i år. Totalt er det solgt 36.521 billetter siden 1. juni. Det gir en økning på 33 prosent fra samme periode i fjor.

Den viktigste årsaken til at kinosommeren har vært så bra er de store titlene, mener Bakkemo.

– «Jurassic World» har hatt over 10.000 besøkende, og det er utrolig bra, sier Bakkemo.

Store titler

– Vi har ventet lenge på kinoåret 2015, på grunn av mange store titler. En del av disse har ikke gått så bra som vi hadde håpet. For eksempel har «Terminator»-filmen bare i underkant av 2000 solgte billetter til nå. Det er lite, sier kinosjefen.

En annen film som ikke har slått helt an er «Ted 2». Bakkemo forteller at den første filmen hadde drøyt 4500 besøkende, mens oppfølgeren til nå bare har lokket vel 1100 folk inn i kinomørket.

– Ellers har «Avengers»-filmen kanskje skuffet litt. Den gikk ikke dårlig, men vi hadde nok håpet den skulle gå litt bedre. «Minions» har godt besøk, med omtrent 7000 solgte billetter totalt på norsk- og originalversjonen, både i 2D og 3D. Også «Magic Mike XXL» har gått bedre enn den første filmen. Det er vi godt fornøyd med.

Mange oppfølgere

– Mange av de store titlene er oppfølgere av tidligere suksesser. Hva har det å si for billettsalget?

– Det viser seg at i år, når vi forventer mye besøk, er det franchise-filmene som går bra. Det er «Jurassic World», «Minions», «Fast & Furious 7», og den typen filmer.

– Forventningene til 2015 har vært høye. Må dere moderere d forventningene litt, eller tror du fortsatt på et kjempe-kinoår?

– Nei, vi ser at de store, tunge filmene kommer i siste halvdel av året, sier Bakkemo, og trekker særlig fram den norske storfilmen «Bølgen», som kommer i august.

Les også: Dette gjør folk når været er dårlig

Kinosjefen gleder seg også til barnefilm-bonanza i høst, etter flere måneder med familiefilm-tørke i vår.

– Nå venter vi spent på ny «Karsten og Petra»-film, «Flåklypa»-oppfølger og «Doktor Proktor 2», for å nevne noen.

Forventninger til helgen

Selv om en økning på 33 prosent fra samme periode i fjor høres dramatisk ut, mener Bakkemo at det har mye å gjøre med at 2014 bød på en spesielt dårlig kinosommer.

– I fjor hadde vi ikke de store titlene, slik som i år. Det sier litt at den mest besøkte filmen fra i fjor sommer bare har 3000 solgte billetter.

Nå gleder Bakkemo seg til helgen, og «Mission: Impossible»-premiere.

– Ut fra de anmeldelsene som har kommet og forhåndssalget har vi tro på at dette blir en av sommerens best besøkte filmer. Om den blir bedre enn «Jurassic World» vet jeg ikke, men jeg håper jo det, sier Bakkemo.

FORNØYD: Kinosjef Frank Bakkemo er godt fornøyd med kinosommeren til nå. Foto: Ingvild Vik
GÅR BRA: Barnefilmen "Minions" har trukket omtrent 7000 publikummere til nå.