Den aldrende artisten får den tunge jobben med å dra i gang Døgnvill-publikummet i kjølig høstvær, og klarer det til dels.

En solbrun og opplagt Paus flørter med de relativt få oppmøtte allerede fra første stund, og at festivalsletta er glissen ser ikke ut til å forstyrre den erfarne visesangeren nevneverdig.

Kommuniserer

Mannen kan kunsten å kommunisere fra scenen, og allerede etter litt utprøvende klimpring på kassegitaren spør han "Dere hører dette her, gjør dere ikke?" før han selv på sitt sikre og lune vis kan konkludere at jo da, det gjør vi vel.

Kjente og kjære låter avløser hverandre, som «Mitt Lille Land», «Abrakadabra» og «Fjols nr. 1-5», der rikingene på Petter Stordalens fest på Paus" karakteristiske samfunnssatiriske vis får gjennomgå, én etter én.

Intensiteten i låtene varierer mye, og publikum liker å se visesangens grand old man rocke litt. Det vesle havet av fargerike allværsjakker vugger mer når Paus drar på. Men etter boogie og blues tar Paus det hele ned, gang på gang, på grensen til at momentumet forsvinner igjen.

Publikum

Multikunstneren Paus får aldri med seg publikum helt og fullt. Det kan man kanskje heller ikke forvente når mannen som nå varsler at karrieren er på hell, er den som får jobben med å varme opp et til dels forsiktig og snakkesalig publikum.

Men også Paus kan dette med å prate, og tar det hele så til de grader igjen på nettopp pausepraten. Han forteller blant annet om da han holdt på med innspillingen av albumet «Garman» i Tromsø i 1971. Dermed får vi høre "Balladen om Ole P. og Bente L.", og om hvordan det slett ikke sto på låtskriveren selv da det ikke ble noe mer dem imellom.

At Døgnvills åpningskonsert heller ikke ble den aller mest minneverdige affæren, sto så visst heller ikke på den rutinerte herremannen med over 40 studioalbum bak seg. Ole Paus ga nemlig det man kan forvente, og enda litt til.

Les alt om Døgnvill her!

D�GNVILLARTISTER: Ole Paus, Torsdag 29.08.2013 Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø Foto: Tom Benjaminsen