I går ble det avholdt styremøte i Døgnvillfestivalen. Der ble det klart at årets festival har gått med kraftig underskudd.

Handlingsplikt

iTromsø har fått tips om at det skal dreie seg om så mye som fem millioner kroner, et beløp festivalens styreleder, Svein Kristian Wikstrøm, ikke vil bekrefte.

- Helt på villspor er det ikke, men det blir feil å kommentere tall før aksjonærene er informert, noe de vil bli når vi innkaller til generalforsamling til uka. De konkrete tallene foreligger heller ikke ennå, men det er ingen tvil om at vi snakker om et betydelig underskudd, sier Wikstrøm til itromso.no.

Ifølge styrelederen i Døgnvill må styret nå se på hva som må til for å sikre videre drift av festivalen, samt unngå at de styrer mot millionunderskudd også til neste år.

- Når det går så dårlig som det som er tilfelle i år, har styret handlingsplikt. Vi er nødt til å sette i gang noen tiltak, og skal ha en dialog både med banken og aksjonærene i nærmeste fremtid, forklarer Wikstrøm.

- Blir det en ny Døgnvillfestival til neste år?

- Ja, det regner jeg som ganske sikkert. Jeg er veldig positiv tross de økonomiske utfordringene.

Headliner før jul

Wikstrøm peker på flere forhold som han tror var avgjørende for at årets festival ikke trakk så mange mennesker som det de hadde håpet på.

- For det første regnet torsdagen bort for oss. Tromsøfolk har blitt mer sidrumpa, dermed ble publikumstallet dårligere enn det vi hadde trodd og forventet. Dessuten var vi veldig seint ute med å booke de store artistene i år. Det må vi gjøre noe med, forklarer styrelederen, før han legger til:

- Nå planlegger vi å slippe den første headlineren til neste års festival allerede før jul.

Les alt om årets Døgnvillfestival

Wikstrøm tror ikke det vil ta lang tid å få festivaløkonomien på rett kjøl igjen.

- I løpet av den kommende uka regner jeg med at vi skal ha fått inn alle pengene vi trenger for å dekke opp underskuddet, sier styrelederen.

Han forklarer at de først vil henvende seg til Døgnvills nåværende aksjonærer.

- Dersom ikke de har mulighet til å bidra, føler jeg meg sikker på at vi vil finne andre, påpeker Wikstrøm.

Hold deg oppdatert: Følg iTromsø på Facebook!

Styreleder i Døgnvillfestivalen, Svein Kristian Wikstrøm. Foto: Ronald Johansen