Tromsøbadet har gått på en gigantisk budsjettsprekk, og nye beregninger viser nå at det ikke er mulig å ta inn igjen pengene gjennom salg av billetter til badeland – ikke med mindre det skal koste 450.000 kroner per barnefamilie i helgene. Derfor snur kommunen i saken og dropper badelandplanene.

– Hvis vi skal tjene inn pengene vi har investert så må vi utnytte kapasitetene i bygningsmassen bedre. Lakseeksport er en næring med god fortjenesten, og siden Tromsøbadet er et landbasert og lukket anlegg er det innenfor å åpne for slik drift der, sier Jarle Heitmann (Ap).

Åpner for oljeleting

En annen næring som gir gode inntekter er olje- og gassnæringen. Heitmann sier at det nå ligger an til flertall i kommunestyret for å åpne for oljeleting.

– Vi skal selvsagt konsekvensutrede først, men jeg tror vi vil kunne igangsette seismisk kartlegging av iallfall den dype enden av det store bassenget allerede våren 2019.

– Skal budsjettoverskridelsene føre til at dere setter til side klimautfordringene og barnas fremtid?

– Vi tar barnas fremtid på største alvor og derfor er det også helt uaktuelt å åpne for oljeleting i barnebassenget, sier Heitmann.