Gjennom et samarbeid med Ashtar Theatre i Palestina, har dramaelevene fra Kongsbakken videregående skole blitt invitert til Ramallah. Der skal de være med på en internasjonal ungdomsteaterfestival som varer i ti dager.

– Utgangspunktet for invitasjonen til Palestina, var at vi inviterte dem hit til Tromsø i mars, forteller klasselærer og reiseleder Per Sandøy.

I mars var to elever og en instruktør fra Ashtar Theatre på besøk i Tromsø og satte da opp ”Gaza-monologene” på Hålogaland Teater. Denne kontakten opprettholder de nå ved å reise til Palestina på festival.

Med teater i bagasjen

Frida Skjelbakken og Kristin Heggelund er to av de elleve dramaelevene som nå setter ut på en uvanlig reise. De ser fram til å få jobbe med teater i nye omgivelser.

– Vi skal være med på workshops i fem dager med folk fra ulike land, og ut ifra disse skal vi lage en forestilling som vi senere skal turnere med, forteller Skjelbakken og Heggelund.

I tillegg vil også dramaelevene fra Tromsø få tid til å vise seg fram med ett av prosjektene de har jobbet med dette skoleåret.

– Vi skal vise deler av et prosjekt som heter ”Game on”, som handler om spill og den virtuelle verden, sier Skjelbakken.

– Da får vi vise noe fra vår verden, og gi de andre ungdommene et innblikk i vår hverdag, overtar Heggelund.

En interessant reise

De to dramaelevene er fulle av forventninger om hva som skal skje og hva de skal oppleve i en kultur som er annerledes fra den de selv lever i.

– Det er helt utrolig å bli invitert til denne festivalen, sier Skjelbakken, og Heggelund supplerer:

– Det er jo et konfliktområde, og denne konflikten er jo veldig dagsaktuell, så det skal bli veldig interessant å se hvordan det er der.

De to dramaelevene ser for seg at det blir en veldig spesiell reise, og er klar over at det kan bli mange sterke inntrykk på reisen. De har også forberedt seg på forhånd med tanke på hva slags hverdag de vil møte på turen.

– Vi skal reise rundt og se hvordan det er i de forskjellige byene på Vestbredden, sier Heggelund.