Etter planen skulle hun ha fått lagt premièren på «Martyrer» bak seg før hun med vokalgruppa Queendom skulle innta Nordlysfestivalens festivalkro. Men så ble en av hennes medskuespillere på Hålogaland Teater akutt syk. Premièren måtte utsettes fra i dag til lørdag.

- Dette skal gå bra. Vi har fått inn en ny, ung dyktig og entusiastisk skuespiller. Det medfører selvsagt en del ekstra jobbing de siste dagene for å få alt på plass, men jeg frykter ikke for premièren. Og siden den er klokka 18, så rekker jeg godt konserten etterpå. sier Asta Busingye Lydersen.

Første gang i Tromsø

- Dette er første gang jeg jobber på Hålogaland Teater. Jeg var frilanser i 10 år før jeg fikk barn, og det er nå mange år jeg ikke har vært ute av Oslo for å jobbe. Men så kom det en telefon fra HT-sjef Nina Wester. Hun hadde tenkt på meg til denne rollen i «Martyrer». Jeg leste manus, og syntes det var interessant, Så fikk jeg vite at det var Kjersti Horn som skulle ha regien, og det virka enda mer interessant, forteller Asta Busingye Lydersen.

- Halve prøveperioden hadde vi Oslo, og jeg kom ikke hit før på nyåret. Familielivet er blitt skjøttet gjennom helgebesøk av mann og barn i Tromsø, eller ved at jeg har reist ned, fortsetter hun.

Kombinerer

Med rollen på HT kom også tanken på å holde en konsert mens hun var her. Da jentene i Queendom oppdaga at Nordlysfestivalen hadde festivalkro, fant de ut at det kunne passe fint.

- Vi etablerte Queendom i 1999, og har hele tida siden vært ei kjerne på tre i gruppa. I tillegg har vi hatt noen sangere som har kommet og gått. Musikken vår ligger i grenseland mellom mange sjangrer som reggae, afro og soul, forteller Asta Busingye Lydersen som sammen med Monica Ifejilica og Hannah Wozene Kvam utgjør Queendom som kommer til Tromsø med fem instrumentalister.

På lørdagens konsert på Ishavshotellet har de også med seg en gjesteartist.

- Nosizwe Baqwa er søsteren til Tshawe i Madcon. Hun har kora for ei rekke kjente artister som Karpe Diem og Paperboys, og er i dag fantastisk soloartist som har opptrådt live på P3, TV2 og NRK, opplyser Asta Busingye Lydersen.