Fra den 23. januar skal teatret nok en gang fylles med liv og røre. I den anledning arrangeres det derfor en såkalt «prøvesmaking» på alle teatres scener førstkommende lørdag.

– I år som i fjor hadde vi lyst til å gi vårt publikum en mulighet til å se litt på hva som skal settes opp på våre scener til våren, sier Stein Fredriksen, informasjonsrådgiver på Hålogaland Teater.

Rammen rundt det hele er forestillingen «Den uendelige historie», basert på boken med samme navn av Michael Ende som har norgespremière på HT den 6. mai. I tillegg til «voksne» skuespillere vil da også flere av barna i Lille Hålogaland Teater stå på scenen.

Men det er ikke bare familieforestillingene som skal vises fram. Også forestillingene «Martyrer», «Amadeus», «Mannen som stoppet Hurtigruten» og «Samfunnshuset». Sistnevnte står igjen som ett symbol på den røde tråden i vårens program, nemlig grunnlovsjubileet.

– Man kan si at det blir som et aldri så lite koldtbord både for å rekruttere nye publikummere, men også for å vise alle som pleier å komme til oss hva vi har å by på, sier Fredriksen.