Støttekonserten for ukrainske flyktninger har skapt stort engasjement. Under søndagens konsert ble det vipset 117.384 kroner.

– Vi får fortsatt penger inn. I dag tidlig har det kommet inn 4.000 kroner, sier Kristine Mikkelsen, regnskapsfører i Tromsøysund Menighet.

Totalt har folk vipset inn over 132.000 kroner. I tillegg har menigheten fått inn rundt 129.000 kroner på bankkonto, samt 40.000 kroner i billettinntekter. Troms Kraft har overført 1 million kroner til Røde Kors.

STØTTEKONSERT: Søndag ble det holdt støttekonsert for Ukraina i Ishavskatedralen. Foto: Privat

Mer i vente

Initiativtaker til konserten, Jardar Johansen, forteller at alle beløpene ikke er talt opp ennå.

– Det er flere penger på vei inn. Hvis alt går slik vi har beregnet det, så kommer vi til å runde 1,4 millioner kroner. Det er tre ganger så mye som vi hadde forventet, sier Johansen.

Sammen med kulturformidler Kåre Bjørnar Olsen gikk Johansen i bresjen for å arrangere en støttekonsert for flyktningene i Ukraina. Og konserten tok helt av skal vi tro Johansen.

– Vi er så fornøyd. Du kan ikke tro det. Det er euforisk, sier han til iTromsø rett etter konserten.

EUFORISK: Jardar Johansen var i strålende humør etter gårsdagens støttekonsert. Foto: Privat

Takker

Daglig leder i Røde Kors Tromsø, Kari Lydersen, er strålende fornøyd.

– Jeg må jo si at det er en enorm giverglede, og at folk engasjerer seg så mye er utrolig viktig. Dette er jo den største flyktningkrisen vi har sett i Europa siden andre verdenskrig, sier Lydersen.

Leder for Frivilligsentralen hos Røde Kors i Tromsø, Kari Lydersen, takker alle som har bidratt for støtten. Hun minner om at Røde Kors i Tromsø trenger flere frivillige som kan russisk og ukrainsk. Foto: iTromsø

Hun minner om at pengene ikke går til Røde Kors i Tromsø, men til Røde Kors nasjonalt, hvor mesteparten går til direkte hjelp i Ukraina.